Natuurwerkdag op Broedplaats Beekhuizen

Natuurwerkdag op Broedplaats Beekhuizen

VELP - Zin in een dag in de natuur? Stichting Broedplaats Beekhuizen gaat regelmatig aan de slag in het landschap. Op zaterdag 6 november is dat op Broedplaats Beekhuizen. Op het programma diverse werkzaamheden zoals het terugsnoeien en verplanten van struikgewassen en het maken van een nieuwe zandplek voor de levendbarende hagedis.

Bijzondere biotoop

Broedplaats Beekhuizen in Velp is een voormalig openlucht zwembad, omgevormd naar een stukje nieuwe natuur. Het terrein is een bijzondere biotoop, die optimaal is ingericht voor ringslangen. Het terrein heeft een vrij open karakter, zodat er voldoende zonplekken voor ringslangen en andere reptielen en amfibieƫn zijn.

Nadere info

Verzamelen om 10.30 uur op de Beekhuizenseweg 93 in Velp. De activiteit eindigt rond 14.30 uur. Tussendoor is er pauze met koffie en thee, voor handschoenen en gereedschappen wordt gezorgd. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.natuurwerkdag.nl.

Concert Arnhems Fanfare Orkest

ARNHEM - Het Arnhems Fanfare Orkest verzorgt zaterdag 30 oktober een concert in de zaal van Quattro Musica aan de Roggeveenhof 60 in Arnhem. Aanvang 20.00 uur. Er wordt een heel gevarieerd programma ten gehore gebracht, ingestudeerd onder leiding van dirigent Ruud Bhomer. U dienst zich van te voren aan te melden via reserveren.afo@gmail.com (dat kan tot zaterdagavond 19.45 uur).

Boekpresentatie Bekokstoofd 
door Joke

ARNHEM - Huub van Helvoort schreef na zijn kookboek Bridge & Cooking, hersenvoedsel voor Bridgers zijn tweede kookboek Bekokstoofd door Joke. BDJ is een selectie van de meer dan 300 recepten die zijn vrouw Joke van Driel (1946-2021) heeft nagelaten. De 75 recepten zijn gebaseerd op gezonde voeding en verse ingrediƫnten en zijn gemakkelijk te bereiden voor iedere thuis- of hobbykok.

Muziek

De presentatie van BDJ is zaterdag 6 november bij boekhandel Hijman Ongerijmd aan de Grote Oord 15 (Jansstraat) in Arnhem van 15.00 tot 17.00 uur. 

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Tessa en Peter.