Het glazen balkon. (Foto: Stichting Eusebius Arnhem)
Het glazen balkon. (Foto: Stichting Eusebius Arnhem) Foto:

Arnhemse Eusebiuskerk verwerft museumstatus

ARNHEM - De Arnhemse Eusebiuskerk staat geregistreerd als officieel museum. 

"Met een audit heeft Stichting Eusebius Arnhem laten zien te voldoen aan de criteria voor een kwalitatief hoogwaardige invulling van de functies van een museum. Het verwerven van de museumstatus is een bekroning op de door de stichting ingeslagen koers om van de Eusebiuskerk een culturele topattractie te maken", aldus de stichting. 
Het breed delen van de geschiedenis van de Slag om Arnhem en de bloeitijd van Gelderland in de Middeleeuwen vormen voortaan de basis van een bezoek aan de Eusebiuskerk. De verhalen worden toegankelijk gemaakt met multimediale experiences: in de toren over de Slag om Arnhem en in de kerkzaal en grafkelders over de ‘Glorie van Gelre' met de hertog Karel van Gelre (in juli 2022 geopend voor publiek).
"Sinds er twee spectaculaire glazen balkons aan de toren zijn bevestigd en de gerestaureerde toren is onthuld, is het aantal betaalde bezoekers verdrievoudigd. Deze ontwikkeling, in combinatie met de afronding van een kostbare restauratie, inspireerde de stichting om de Eusebius te willen transformeren van besloten evenementenlocatie naar een culturele topattractie voor een zo breed mogelijk publiek."

www.eusebius.nl