Zanger Peter Migchelbrink uit Arnhem.
Zanger Peter Migchelbrink uit Arnhem. Foto:

In verlaten loods ontstaat ‘vuige sound’

Algemeen

ARNHEM - In twee weken tijd is het album geschreven, opgenomen én geproduceerd. “Het moest er gewoon uit”, vertelt de enthousiaste zanger Peter Migchelbrink uit Arnhem over zijn nieuwe album dat op 1 november verschijnt. De eerste single ‘Water in de kelder’ is al te beluisteren op de streamingsdiensten. Hij omschrijft zijn album als Nederlandstalig grunge.   

“Nu of nooit, dacht ik. Het album is opgenomen in een fabrieksloods vlak bij mijn huis. Die loods stond al die tijd leeg. Er was weinig teken van leven in de buurt, dus ik kon flink los”, lacht muzikant en tekstdichter Migchelbrink. “Ik had alleen flarden tekst en ik wilde dat het rockte en vilein klonk. De locatie heeft zeker bijgedragen aan de vuige sound van het album.”

‘Alles kwam eruit 
zoals het op dat
moment moest’

“Niets was voorbereid, alles kwam eruit zoals het op dat moment moest. Hierdoor is het een spontaan album geworden met een soort ‘live’-feel. We hebben alle liedjes drie keer opgenomen en de beste take is op het album gekomen”, zegt Migchelbrink.

“Waarschijnlijk kwam al mijn frustratie van de afgelopen jaren eruit. Gebeurtenissen op privégebied die me boos maakten en het besef dat ik ouder ben geworden en niet meer de jonge hond ben die ik stiekem denk dat ik nog ben…”, zegt Migchelbrink die zichzelf pro-actief, hardwerkend, sociaal, communicatief vaardig, inlevend, creatief, muzikaal en klantvriendelijk noemt.
De thema’s van de nieuwe plaat: hetElysium, hebben een verband die ik toen ik bezig was niet zag. Nu bezien zit er een duidelijke lijn in het album. Ouder worden, lastig contact maken, verlies, vervlogen dromen, tegenslag en ongeloof over de gang van zaken in onze zogeheten ‘beschaving’”, aldus Migchelbrink.

Urgentie

“Het is geen vrolijk album geworden, maar het geeft wel een gevoel weer die veel van ons in deze tijd ervaren, denk ik. Er zit een soort urgentie in de liedjes die je nauwelijks kan ontkennen, of je nou van de stijl houdt of niet…”, besluit de Arnhemse muzikant.