Uniek Sporten voor sporters met een beperking

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Als je een beperking hebt vraag je je misschien af welke sporten jij zou kunnen doen. Maar als je even op zoek gaat zal je snel merken dat voor jou heel veel unieke sporten bestaan, ook in de regio van Arnhem. Neem een kijkje op de website www.unieksporten.nl en kijk wat er allemaal mogelijk is. 

Welke sport bij jou past is natuurlijk afhankelijk van wat jij leuk vindt in een sport en wat jouw beperking is. Het is bij jouw zoektocht vooral belangrijk dat je uitgaat van de mogelijkheden. Op de site van regio Arnhem staan 248 sportaanbieders die iets aanbieden voor mensen met een beperking. Al deze sportaanbieders op één centrale plek.

Als je een lichamelijke beperking hebt, en je bent tijdens het sporten aangewezen op een rolstoel, dan zijn er heel veel keuzes. Wat dacht je van rolstoelschermen, rolstoeltennis, handbal en zelfs ijshockey. Heb je juist meer rust en structuur nodig voor een gedragsmatige beperking, dan kan je kiezen uit onder andere yoga, judo, dansen of hockey.

Uiteraard moet je ook kijken naar waar jouw interesses liggen. Als voor jou gezelligheid belangrijk is bij het sporten dan kun je bij je sportkeuze al gericht naar teamsporten kijken, zoals basketbal of voetbal. Sport je liever alleen dan kun je denken aan individuele sporten als paardrijden of zwemmen.

Ben jij een echt buitenmens? Dan zul je zeker extra plezier beleven aan een buitensport zoals handbiken, zeilen of wandelen. Sport jij liever warm en droog dan kun je in de vele sporthallen of fitnesscentra terecht voor jouw favoriete sport.

Sport zoeken

Heb je zo al een idee van wat je kan doen in de omgeving? Of juist nog helemaal niet? Ga dan naar de Sport-zoek-functie op www.unieksporten.nl. Dat is een heel handig hulpmiddel om je te helpen om jouw sport te vinden. Je kan de Sportzoeker gebruiken als je al weet welke sport je wil gaan doen, maar je kan ook met een aantal vragen tot een keuze komen. Door de vragen van de Sportkeuze hulp te doorlopen kom je vanzelf op jouw ideale sport uit. 

Hulp inschakelen

Je kunt ook de hulp inschakelen van de coördinatoren van Uniek Sporten regio Arnhem. Via een mailtje naar regioarnhem@unieksporten.nl samen kijken naar wensen en de mogelijkheden.