Het inzameldepot met de kast waarin men kleding kan deponeren. (Foto: M. Postmus)
Het inzameldepot met de kast waarin men kleding kan deponeren. (Foto: M. Postmus) Foto:

Kleding inzamelen bij Arnhems depot van Dorcas

Algemeen

ARNHEM - Bij het inzameldepot van Dorcas aan Graanhoeve 25 in Arnhem kon zaterdag 16 oktober kleding worden ingeleverd. De kleding kon persoonlijk worden afgegeven onder het genot van een kopje koffie. Er was bovendien gelegenheid om vragen te stellen en om het depot te bekijken. Voor wie de actie heeft gemist maar nog kleding wil inleveren: er staat bij het depot een kast op de oprit waarin de kleding, bij voorkeur in gesloten zakken, gezet kan worden.

Elk voorjaar en najaar houdt Dorcas Arnhem een kledingactie. Het is een mooie gelegenheid om de kasten weer eens op te ruimen. Tijdens de actie is er gelegenheid om het depot te bekijken en vragen te stellen. 

Naast kleding kunnen ook mobiele telefoons, schoenen en huishoudelijk textiel zoals dekens, beddengoed, handdoeken en gordijnen worden ingeleverd. Voor meer info: www.dorcasarnhem.nl of bel 06-48090786. De opbrengst van de kleding wordt ingezet voor blijvende verandering in het leven van de allerarmsten in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. 

Op eigen benen staan

“Dorcas moedigt mensen aan om met hun talenten aan de slag te gaan en we helpen hen die te ontwikkelen. Het is een werkwijze die erop gericht is dat men op eigen benen kan staan en een eigen inkomen kan verdienen zonder afhankelijk te blijven. Dat versterkt het gevoel van eigenwaarde maar zorgt ook voor een kansrijke leefomgeving waarin mensen en gemeenschappen tot bloei komen”, aldus Dorcas.