Prijsuitreiking De Johnny 2021

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - In Het Posttheater in Arnhem wordt vrijdag 12 november de eerste De Johnny uitgereikt, de oeuvreprijs voor podiumpoëzie. De prijs bestaat uit een geldprijs van 10.000 euro, waarvan 2.000 euro bestemd is ter stimulering van een opkomende podiumdichter naar keuze van de winnaar. Naast de geldprijs ontvangt de winnaar de Johnny van Doorntrofee. Aanvang: 19.30 uur. Kaarten kosten 8 euro via www.posttheater.nl

De genomineerden voor De Johnny 2021 zijn: Ellen Deckwitz, dichter en columnist, Rodaan Al Galidi, dichter en auteur, en Babs Gons, spoken word-dichter en organisator van podiumpoëzieprogramma’s. 

Tijdens de avond treden de genomineerden op en stellen zij de door hen gekozen talenten aan u voor: Jasper Albinus (gekozen door Ellen Deckwitz), Veronique Efomi (gekozen door Babs Gons) en Ildikó Snijders (gekozen door Rodaan Al Galidi). De presentatie van de avond is in handen van Jesse Laport en Dalilla Hermans.

De jury over de genomineerden

“De Johnny wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en de jury kiest ervoor om voor deze eerste editie drie dichters te nomineren die midden in de spotlights staan. Bij dit debuut kijken we behalve achterom dus nadrukkelijk ook vooruit: alle genomineerden hebben veel gedaan, maar gaan – naar we hopen en verwachten – nog veel méér doen voor de podiumpoëzie in Nederland.”

Meer informatie: www.prijsdepoezie.nl