Onderhoud bermen A12

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit in en langs de bermen van de snelweg A50 tussen knooppunt Beekbergen en Heerde en aan de snelweg A12 in Arnhem tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord.

Voor de veiligheid van de weggebruikers worden de bermen opnieuw ingericht. Hierbij worden bomen en struiken verwijderd. Waar dit niet mogelijk is, plaatsen we vangrails. De werkzaamheden vinden overdag plaats. Er is weinig tot geen hinder voor het verkeer. Rijkswaterstaat start 1 november met de werkzaamheden in de buitenbermen. De werkzaamheden lopen tot uiterlijk 31 december 2021.

Compensatie

Rijkswaterstaat registreert tijdens de werkzaamheden zorgvuldig het groen waarvoor een compensatieplicht geldt, om dit in overleg met de betreffende gemeenten in 2022 te herplanten binnen het eigen beheergebied of daarbuiten.

De werkzaamheden in de bermen worden uitgevoerd tussen 09.00 en 16.00 uur. Deze werkzaamheden kunnen leiden tot geluidshinder in de directe omgeving. De aannemer doet zijn uiterste best om hinder tot een minimum te beperken. Het verkeer kan enige hinder ondervinden omdat ter hoogte van de werkzaamheden een snelheidsbeperking of rijstrookafsluiting nodig kan zijn.

Voor meer informatie kunt u bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).