APCG start podcast over inclusie

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Het Arnhems Platform Chronisch zieken en Gehandicapten (APCG) komt woensdag 27 oktober met de podcast Inclusiecast Arnhem. In deze serie praat maker Tim Kroesbergen met bestuurders, ondernemers en gewone mensen over wat zij doen aan het verbeteren van toegankelijkheid en inclusie.

Kroesbergen is al geruime tijd actief in de wereld van de digitale gezondheid. Hij kwam daarmee in aanraking toen hij op zoek was naar middelen om zijn eigen vrijheid te durven pakken. De stap om dat ook voor zoveel mogelijk anderen te willen, was voor hem een logisch vervolg. Hij streeft naar een gelijkwaardige plaats voor iedereen in de maatschappij, ook voor mensen met een beperking.

Hij maakt de Inclusiecast Arnhem in samenwerking met RTV Arnhem en het Arnhems Platform Chronisch zieken en Gehandicapten. Het APCG behartigt de collectieve belangen van inwoners met een beperking: mensen met een fysieke, zintuiglijke en (licht) verstandelijke beperking, chronisch zieken en mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Voor het APCG is het belangrijk om te werken aan de bewustwording van mensen. Het gaat dan om de vanzelfsprekendheid bij het denken aan en het werken aan toegankelijkheid en inclusie, aan de beeldvorming en rolmodellen. Het platform wil meer verdieping brengen over wat inclusie inhoudt en wat er in Arnhem speelt op gebied van toegankelijkheid en inclusie.

De Inclusiecast Arnhem verschijnt elke laatste woensdag van de maand op de populaire podcast-platforms, waaronder Spotify, Google Podcast en Apple Podcast. Hij is dan te beluisteren vanaf 12.00 uur.