Musical Next to Normal in Theater de Leeuw

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Next to Normal is een Amerikaanse rock-musical met de teksten van Brian Yorkey en de muziek van Tom Kitt. Van 3 t/m 7 november staat Next to Normal in Theater de Leeuw aan het Leeuwensteinplein 1 in Arnhem. Kaarten zijn te koop via www.theaterdeleeuw.nl

Next to Normal vertelt het verhaal van een op het eerste gezicht doodnormale vrouw, echtgenote en moeder die vecht met een ingrijpende gebeurtenis en de impact daarvan op haar gezin. Een krachtig, innemend en bovenal raak portret van een familie die probeert om te gaan met een pijnlijke situatie die niet ‘normaal’ is, maar wel begrijpelijk.

Haico Berkelmans speelt de rol van Henry: “Het is reuze interessant om met een kleine groep te spelen. Normaal speel je met een grote groep en moet er veel gebeuren. Omdat je met zo’n kleine groep bent, kan je ook je eigen input meenemen en aanhoren van anderen, en daardoor maak je ook echt iets samen. Het is best een pittig verhaal wat wij vertellen, en ik ben heel benieuwd naar de verhalen die daardoor loskomen bij het publiek.”

Jacqueline van den Berk-Janssen is Diana Goodman, de hoofdrol in Next to Normal: ‘‘De hoogte en de dieptepunten in het leven herkennen wij allemaal, bij Diana zijn ze nog wat uitvergroot. Wij zijn heel benieuwd naar de reacties van het publiek. Next to Normal met deze cast is zeker de moeite waard. Wij hebben hele goede spelers die hun kwaliteiten in spel en in zang laten zien en veel ervaring hebben.”