Bewegwijzering op het fietspad naar ENKA-campus van Rijn IJssel in Arnhem.
Bewegwijzering op het fietspad naar ENKA-campus van Rijn IJssel in Arnhem. Foto: Slim & Schoon Onderweg

Mobiliteitscampagne voor studenten Rijn IJssel

Algemeen

ARNHEM  - Rijn IJssel verhuist verschillende MBO-opleidingen naar de nieuwe ENKA-campus in Arnhem. “Een nieuwe locatie betekent dat studenten en medewerkers opnieuw moeten afwegen hoe ze gaan reizen. Het programma Slim & Schoon Onderweg grijpt deze verandering samen met vervoerders, overheden en Rijn IJssel aan om duurzaam reizen naar de nieuwe locatie te stimuleren”, aldus Slim & Schoon Onderweg.  

“Hiermee spelen we in op het vormen van nieuwe reisgewoontes bij verandering van een situatie, in dit geval de nieuwe schoollocatie om naartoe te reizen. Door bewust te kiezen voor duurzame reisopties of door minder te reizen, werken we samen aan goed bereikbare en aantrekkelijke onderwijslocaties in Arnhem en Velp. Dat is ook in het voordeel van de omliggende bedrijven en instellingen.”

Mobiliteitscampagne

De verhuizing naar de nieuwe ENKA-campus gebeurt in fases; begin oktober ging de eerste groep studenten van de technische- en ICT-opleidingen naar hun nieuwe thuishaven aan de Tivolilaan. De gezamenlijke mobiliteitscampagne van Rijn IJssel en Slim & Schoon Onderweg wees studenten de weg, om snel en veilig bij de campus aan te komen. Marc Kemink, mobiliteitsmakelaar Slim & Schoon Onderweg: “Studenten die met de trein van NS aankwamen, kregen al in de trein informatie over de uitstaphalte voor de ENKA-campus. Vanaf de NS-stations Velperpoort en Presikhaaf wezen begeleiders via duurzame wegmarkeringen op de loop- en fietsroutes. Op busstation Velperpoort kregen ze informatie over de verschillende bussen naar de ENKA-campus, om piekdrukte te kunnen spreiden.” 

Te gast in woonwijk

Ook werden de nieuwe gebruikers van de ENKA-campus erop gewezen dat ze te gast zijn in een woonwijk. “We stimuleren studenten en medewerkers om met de fiets, het ov of samen naar de campus te rijden zodat het verkeer door blijft stromen. Maar ook om de parkeerdruk in de wijk te beperken. Zo werd iedereen die op de fiets bij de campus aankwamen enthousiast ontvangen met: Wat fijn dat je op de fiets bent!”. Rijn IJssel is blij met deze mobiliteitscampagne en met de ondersteuning vanuit de campusaanpak en de werkgeversaanpak. Anoushka Zijlstra, stafmanager Facilitaire Zaken: “Dankzij deze samenwerking kan Rijn IJssel haar studenten, medewerkers en bezoekers uitgebreid wijzen op de mogelijkheden om met het openbaar vervoer, de fiets of lopend naar de ENKA-campus te reizen. De studenten van nu zijn de forenzen van de toekomst. Het is mooi dat wij juist deze groep kunnen laten zien dat er vele duurzame manieren van reizen zijn.”

Kijk op slimschoononderweg.nl/rijnijssel-enka/ voor alle informatie en stimuleringsacties om makkelijk en zo duurzaam mogelijk naar de ENKA-campus te reizen.


Bewegwijzering op trottoir voor de Rijn IJssel ENKA-campus in Arnhem.