Tom Thomassen en Willem Mateman.
Tom Thomassen en Willem Mateman. Foto:

Team Aeres Velp wint wedstrijd Tuinaanleg

VELP - Vier teams van Aeres MBO streden afgelopen weekend voor goud bij de VHG/Skills wedstrijd Tuinaanleg. Tom Thomassen en Willem Mateman hebben de meeste punten behaald en gaan het van 4 t/m 6 november in de landelijke kwalificatiewedstrijd opnemen tegen tien teams van de overige groene mbo scholen van Nederland. 

De hoveniers in opleiding werken in teamverband en legden tijdens de wedstrijd een volledige tuin aan waarin verschillende aspecten van het hoveniersvak aan bod kwamen. De wedstrijd Tuinontwerp & -aanleg is voor talenten met groene vingers. Zij moeten goed zijn in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Ze hebben verstand van planten en kennis van gereedschappen en machines. Creativiteit en flexibiliteit zijn belangrijke elementen tijdens de wedstrijd. Ook wordt er gelet op klantgerichtheid, snel en secuur werken en of het vakteam beschikt over genoeg energie om zwaardere werkzaamheden vol te houden. 
De vier beste teams plaatsen zich voor de finale, in de week van 17 t/m 20 februari 2022 tijdens de grootste Tuinbeurs van Nederland ‘TuinIdee’ in de Brabanthallen in Den Bosch. De acht studenten worden hierop voorbereid door school en met extra trainingsopdrachten door de VHG Branchevereniging die deze wedstrijd organiseert voor Skills Heroes.

Aeres MBO Aeres MBO is een veelzijdige opleider in de domeinen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, agrarische techniek, biologisch dynamische en gangbare voedselproductie en voedselverwerking. Verspreid over elf locaties in Gelderland, Utrecht, Friesland en Flevoland biedt Aeres MBO vakopleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs. Aeres MBO Velp heeft 11 november de eerste informatieavond tussen 18.00 - 20.00 uur voor de groene en creatieve mbo-opleidingen, zie ook de website www.aeresmbo-velp.nl