The Spirit of Gambo.
The Spirit of Gambo. Foto:

Concert Viola da Gamba's

VELP - Uitbundig speelplezier, gedrevenheid en muzikaal vakmanschap kenmerken de muzikanten van The Spirit of Gambo. De vier musici zijn te horen en te zien op zondag 17 oktober om 15.30 uur in het 12e eeuwse kerkje de Oude Jan aan Kerkstraat 56 in Velp. 

Freek Borstlap, Gesina Liedmeier, Ivanka Neeleman en Thomas Baeté stelden een programma samen met muziek van de 17e eeuwse Engelse componist Matthew Locke. Hij schreef deze muziek speciaal voor viola da gamba’s. Locke’s composities zijn voorbeelden van hartstochtelijke ernst, weidse harmonieën, van uitbundige vitaliteit. Karakteristiek zijn zijn vaak verrassende melodische wendingen passend bij zijn vurig en opvliegend temperament, dat het volgende moment weer warm en genereus blijkt. 

Huiskamerconcerten met viola da gamba's waren vooral populair bij welgestelde families in de 16e en 17e eeuw. De muzikanten van The Spirit of Gambo spelen echter niet op eeuwenoude instrumenten maar wel op unieke, handgesneden exemplaren. Gesina Liedmeier bouwde de vier viola da gamba's in haar atelier in Velp.

Entree: 5-15 euro, kinderen gratis. Voorverkoop bij Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp. 

www.vriendenvandeoudejan.nl