Stappen in Arnhemse
binnenstad met polsbandje

ARNHEM - Door gebruik te maken van polsbandjes zorgen de gemeente Arnhem en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Arnhem/Renkum ervoor dat bezoekers van de Arnhemse binnenstad sinds vrijdag 8 oktober door middel van één check de hele uitgaansavond in aangewezen gebieden kunnen stappen. Daarmee wordt ook de controle op de Coronatoegangsbewijzen (CTB) voor de ondernemers een stuk eenvoudiger.

Wethouder Jan van Dellen: “Arnhem heeft een hele gezellige binnenstad dat bezoekers trekt uit de wijde omgeving. We willen de bezoekers van onze stad gastvrij en veilig, zonder risico's voor de gezondheid kunnen ontvangen. Met deze polsbandjes kunnen de bezoekers in een handomdraai hun coronatoegangsbewijs laten zien en de rest van de avond genieten van de horeca in de binnenstad."

Controle-units

Deze polsbandjes worden uitgereikt bij drie centrale controle-units, bij de Korenmarkt (het Nieuwe Plein), het Jansplein en het Willemsplein. Tijdens horeca piektijden (vrijdag van 16.00 tot 23.30 uur en zaterdag van 12.00 uur tot 23.30 uur) kunnen bezoekers bij zo'n controle-unit eenmalig hun Corona-Checkapp/QR-code en ID-bewijs laten checken, waarna een polsbandje wordt uitgereikt. Het polsbandje geeft toegang tot de horecagelegenheden aan de Korenmarkt, Jansplaats, Jansplein, Willemsplein, Gele Rijdersplein en de Rijnkade. Het polsbandje is alleen geldig op de dag zelf (de kleur wijzigt per dag) en tijdens de aangegeven piektijden. Het polsbandje is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Bezoekers moeten bij de entree van een eet- of drinkgelegenheid hun QR-code in de CoronaCheck-app of uitgeprint bij de hand hebben en deze samen met een geldig ID-bewijs bij de ingang tonen. Deze controle leidt op drukke momenten (vooral op vrijdag- en zaterdagavond) en in populaire uitgaansgebieden regelmatig tot wachtrijen voor de entrees. Om het voor bezoekers en ondernemers makkelijker te maken, wordt het systeem van de polsbandjes ingevoerd. 
Op de vrijdag- en zaterdagavond zijn zogenaamde sfeerkeepers aanwezig. Zij ondersteunen de bezoekers, de ondernemers, de politie en handhavers bij de controle op de CTB. Voor meer informatie kijk op www.gastvrij-arnhem.nl.