Sprookjescircus in Sonsbeek Park Arnhem

ARNHEM - ‘De sprookjes van 1001 nacht’ zijn het uitgangspunt van het Sprookjesfestival dat van 23 t/m 31 oktober plaatsvindt in Arnhem en Nijmegen. Er zijn sprookjes in de straten, theaters, winkels, bossen en parken. In vele hoeken en gaten vind je sprookjes in allerlei gedaantes. 

Zo komt de nomadische karavaan van Nicole & Martin naar het Sprookjesfestival. Al 22 jaar doorkruist dit Zwitserse theatergezelschap Europa met zijn rode trucks, houten woonwagens en Witte Tent. Ze hebben hun eigen theater dus altijd bij zich en wonen op de plek waar ze spelen. 

Hun publiek betoveren ze met een wervelende mix van theater, muziek en acrobatiek. Tijdloze sprookjes vormen het gouden hart van hun shows – voor iedereen vanaf 4 jaar. Het gezelschap van Nicole & Martin speelt vier verschillende sprookjes: Van de Visser en zijn Vrouw, Het meisje zonder handen, De Bremer Stadsmuzikanten en de nieuwste voorstelling Wassilissa. De opening van het Sprookjesfestival is zaterdag 23 oktober om 13.00 uur in Sonsbeek Park in Arnhem, bij de witte circustent, met de grote wereldbolparade.

Er zijn honderden activiteiten op circa 40 verschillende locaties. In Arnhem in het centrum, in Sonsbeek Park, in de Kaboutertuin, Museum Bronbeek, Het Stadstheater, Rozet, de bibliotheek, bij Introdans, de wijken, op de scholen, in Rozet, in Focus Filmtheater, de Historische Kelders, de Bibliotheek, de Molenplaats, het Watermuseum, Theater de Leeuw en  Theater het Hof.
Voor meer en actuele informatie: www.sprookjesfestival.nl



Sprookjes komen binnen het festival terug in de breedste zin van het woord. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan activiteiten.