Een vorige editie van de Kunstmarkt. (Foto: Zefanja Hoogers)
Een vorige editie van de Kunstmarkt. (Foto: Zefanja Hoogers) Foto:

Aanmelden voor Kunstmarkt

ARNHEM - Verdient uw kunstwerk ook een podium? Meld u zich dan aan voor de Kunstmarkt zaterdag 20 november in Rozet aan de Kortestraat 16 in Arnhem. Aanmelden via h.ven50@upcmail.nl. De organisatie zoekt deelnemers die zich bijvoorbeeld bezighouden met schilderen, etsen, aquarellen, potloodtekeningen, beeldhouwen, keramiek, glas, sieraden, textiel, poppenmakerij of fotografie. Deelname en selectieprocedures is op basis van niveau en plaatsingsmogelijkheden. VOL = VOL. De Kunstmarkt is van 11.00 tot 16.00 uur en wordt georganiseerd door de vrijwilligers Kunst 55+ en heeft plaats met inachtneming van de dan geldende RIVM regels met betrekking tot Covid 19. Info: www.rozet.nl/nieuws

Werken van Bach in De Bakermat

ARNHEM - Het European Friends Baroque Orchestra, onder leiding van Armin Rothermel, presenteert zondag 17 oktober een programma met werken van Johann Sebastian Bach. Het concert in wijkcentrum De Bakermat (de voormalige Diakonessenkerk) aan de Van Nispenstraat 139 in Arnhem begint om 15.00 uur. Uitgevoerd worden Brandenburgs Concert 6, Cantate BWV 49 en delen uit de Johannes Passion. Solisten zijn Catherine Galand, sopraan, Willy Sipman, alt en Kerst van der Veen, bas. Toegangskaarten kosten € 10,00 bij voorbestelling via EFB.Orchestra@gmail.com en € 12,50 aan de zaal. De Bakermat heeft een grote zaal zodat er in een veilige omgeving geluisterd kan worden. Uiteraard worden alle corona-maatregelen in acht genomen.

Bijeenkomsten voor mensen 
in rouw

ARNHEM - Iemand verliezen en toch weer verdergaan. In Arnhem vinden bijeenkomsten plaats bestemd voor iedereen die kort of langer geleden te maken heeft gehad met het overlijden van een partner of een ander dierbaar medemens. Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten, één keer per maand, op de maandagmorgen in Arnhem-Zuid, ongeveer anderhalf uur per keer. De bijeenkomsten zijn in de Emmauskapel aan het Gangulphuspein 5 in Arnhem op 17 januari 2022, 7 februari, 7 maart, 4 april, 2 mei, 13 juni. Kosten: vrijwillige bijdrage. Aanmelding graag vóór 1 december via Anita Coenraads pastoraal werker Sint Eusebiusparochie, 06-15189911; Arjen Hiemstra predikant protestante wijkgemeente Arnhem-Noord 06-40180910 of Thea Beekman: 06-54357668.

EP presentatie Emma Joan in Luxor Live

ARNHEM - Emma Joan staat donderdag 21 oktober samen met haar band in Luxor Live Arnhem voor de presentatie van haar debuut EP ‘Jij denkt dat jij me kent’. Vijf liedjes over persoonlijke, maar misschien ook heel herkenbare verhalen over jezelf durven zijn, van jezelf durven houden en hoe je daar soms mee in de knoop kunt zitten in relatie tot andere belangrijke personen om je heen. Aanvang 21.00 uur, kaarten 10 euro.
Joan (23) neemt je mee in haar verhalende teksten, die zijn ontstaan uit gebeurtenissen die haar hebben gevormd tot de vrouw die zij vandaag de dag is. Kwetsbaarheid, zelfacceptatie en herkenbaarheid zijn thema’s die doorschemeren in haar moderne, Nederlandstalige popnummers. Het zijn aanstekelijke melodieën, die in een eigentijds jasje zijn gestoken en gedragen worden door een dansbare groove met daarin subtiele elektronische sounds. Vanaf 22 oktober te beluisteren via alle streaming services.

Schrijfster vertelt

VELP - Schrijfster Annejet van der Zijl komt dinsdag 19 oktober in de Grote Kerk aan de Kerkstraat 32 in Velp vertellen over haar nieuwe boek. De lezing is van 20.00 tot 21.30 uur. Entree € 15,- (voorverkoop € 12,50). Reserveren en voor meer informatie: www.eenpassievoorboeken.nl.

Boekhandelaar Walter Jansen gaat in gesprek met Annejet van der Zijl over haar langverwachte nieuwe roman. Fortuna's kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico's en hun liefdes niet door huidskleur. Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen nonfictie-schrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses.

Bij de activiteit wordt gevraagd om de QR-code uit de corona-app of een recent negatief testbewijs.