Project 'Op het Puin' genomineerd voor de Gelderse Roos Juryprijs editie 2021

ARNHEM - Nog drie projecten maken kans op de Gelderse Roos Publieks- en Juryprijs 2021. Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten met betrekking tot de geschiedenis van Gelderland. 

De top 3 voor de Gelderse Roos Juryprijs is in willekeurige volgorde als volgt:

-‘Op het puin’ van Rozet en muziektheater De Plaats (met deze coproductie werd het Arnhemse muziektheaterspektakel ‘Op het puin’ uit 1946 van componist Robert de Roos 75 jaar later nieuw leven ingeblazen).
-‘Van Lymborch Draait Door!’ van Stichting Maelwael Van Lymborch (een semi-live middeleeuwse talkshow met kunst, theater en muziek als alternatief voor het jaarlijkse evenement: de Gebroeders van Lymborch Dagen in Nijmegen);

-‘Hart van Loil’ van Stichting Hart van Loil (met een breed scala aan activiteiten zorgt de stichting er samen met alle Loilenaren voor dat de historische kerk in dit Liemerse dorp behouden blijft);

Publieksprijs

De drie projecten die doorgaan voor de Publieksprijs zijn in willekeurige volgorde: ‘Elburg en omstreken in oorlogstijd 1940-1945’ van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop; ‘Vlasoven te Veene’ van Stichting Vlasoven te Veene en ‘Hart van Loil’ van Stichting Hart van Loil.

Erfgoedprijs

Erfgoed Gelderland staat voor Samen Verleden Toekomst Geven. Om dit kracht bij te zetten reikt Erfgoed Gelderland vanaf 2017 elke twee jaar een erfgoedprijs uit: de Gelderse Roos. 

Op 15 november 2021 wordt bekend welke organisaties er met de prijzen vandoor gaan.