Actie Milieudefensie Arnhem: ‘Geef natuur een stem’

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Milieudefensie Arnhem staat zondag 17 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur in Molenplaats Sonsbeek met een biodiversiteitsactie. “Je kunt de natuur een stem geven door de WNF-petitie aan regeringsleiders te ondertekenen. Ook kun je meedoen aan een bijenquiz, biologische bollen en plantjes kopen en in gesprek gaan over het vergroenen van je woonomgeving”, aldus Milieudefensie Arnhem. 

“De natuur heeft geen stem. Maar wij wel. Daarom vraagt het WNF aan mensen om natuur een stem te geven en de Voice for the Planet petitie te ondertekenen. Wereldwijd worden 1 miljoen ‘voices’ verzameld en aangeboden aan politici en wereldleiders om te laten zien hoe groot de steun is voor natuur. Milieudefensie Arnhem ondersteunt deze actie en verzamelt 17 oktober handtekeningen.” 

Maak een diervriendelijke tuin

“Door ondertekening van de petitie maak je politici en wereldleiders duidelijk dat er nú actie nodig is om biodiversiteitsverlies te stoppen en natuurherstel op nummer één te zetten. Daarnaast kun je zelf aan de slag gaan om je tuin of balkon te vergroenen en zo voor meer biodiversiteit te zorgen. Als je je tuin insect-vriendelijk inricht is dit ook goed voor andere dieren. Milieudefensie geeft tips van de Bijenstichting, en verkoopt biologische plantjes, zaden en bollen.” Meer informatie: arnhem.milieudefensie.nl