Lezing Hildegard von Bingen door Dionne Brussee

ARNHEM - Hildegard von Bingen leefde in de 12e eeuw in Duitsland als abdis van een vrouwenklooster. Ze schreef niet alleen religieuze boeken, maar was ook kruidendokter, componeerde liederen en correspondeerde met belangrijke tijdgenoten in binnen- en buitenland. 

In een wereld die volledig door mannen werd gedomineerd – en dat gold niet in de laatste plaats voor de kerk – was zij een vrouw die geen blad voor de mond nam en naar wie geluisterd werd. Dionne is klassiek zangeres en cultuurhistoricus, afgestudeerd op de vernieuwingen in de liturgische muziek. Zij heeft onderzoek gedaan naar de overgang van het gregoriaans naar de Nederlandstalige liturgische liederen van met name Huub Oosterhuis. Van daaruit raakte zij geïnteresseerd in de muziek van Hildegard von Bingen. 

De lezing wordt georganiseerd door Ekklesia de Zijp op zondag 10 oktober om 15.00 uur. Locatie: Elisabethkapel, Zwarteweg 25, Arnhem. 

Aanmelden voor deze lezing bij reserveren@dezijp.nl onder vermelding van Lezing 10 oktober. Kosten: 10 euro, graag vooraf overmaken op NL60 INGB 0003 4456 41 ten name van Stichting De Zijp te Arnhem onder vermelding van Lezing 10 oktober.