Afbeelding
Foto:

Dolle Duurzame Drakendag

ARNHEM - Op 26 september is er een bijzondere diersoort gespot in Arnhem-West en wel drie exemplaren: Draken! Klingelklimaat, Groenwest Arnhem en Rosandestroom organiseerden gezamenlijk de Dolle Duurzame Draken Dag om het verduurzamen van woningen en het uitbreiden van de biodiversiteit weer op de agenda van bewoners te zetten. 

De dag begon in een zonovergoten tuin van buurthuis Het Huukske met een aantal workshops over biodiversiteit, isolatie van je woning en informatie over subsidies. De workshops waren niet druk bezocht maar daardoor hebben degenen die wel aanwezig waren uitgebreid advies gehad. Zij gaven dan ook aan nu een goede stap verder te zijn met plannen om hun woning te verduurzamen. Ook zijn er diverse proefritjes met de elektrische deelauto gemaakt, bijen gevoerd en is informatie gegeven over de gratis woonwensenscan. 

Op de fiets vertrokken we daarna voor een ronde door de wijk Hoogstede/ Klingelbeek en Rosandepolder waarbij verschillende duurzame huizen werden aangedaan, waaronder een woning met zonne-dakpannen, een totaal verduurzaamde oude woning, een woning met ervaringen met een warmtepomp, het plastichuis op het KEMA-terrein en een duurzame woonboot, die van het gas af is. 

Onderweg werden prachtige biodiversiteitsinitiatieven in de wijk bezocht, zoals het coronatijd-perk, de tuin bij de Hulkesteinflat en de wadi en bloementuin bij het Maïsveld. Aangekomen in de Rosandepolder lagen drie Drakenboten klaar, waarmee een spetterende race werd gehouden tussen de drie wijken Hoogstede/Klingelbeek, Lombok/Heijenoord en de Rosandepolder. Niet geheel onverwacht won het team van de Rosandepolder, maar de andere wijken gaan trainen in het komende jaar voor de revanche. 

Na de race was het nog lang onrustig in een van de tuinen van de woonboten, waar de afsluitende borrel werd opgeluisterd door een band met dansbare muziek. Bij de borrel werd ook de wisseltrofee uitgereikt, dus mocht je het jammer vinden dat je deze dag gemist hebt, volgend jaar is er een nieuwe kans!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding