Afbeelding
Foto:

Daltonschool Confetti officieel geopend

ARNHEM - Afgelopen vrijdag is de nieuwbouwlocatie van Daltonschool Confetti officieel geopend. Het was een feestelijke ochtend voor de leerlingen die op het schoolplein werden onthaald met dans en muziek en gedurende de dag meerdere workshops hebben gevolgd op het gebied van kunst en cultuur. 

Na schooltijd plaatste wethouder Ronald Paping, samen met teamleden de laatste stoeptegel op het schoolplein en verrichtte daarmee de officiële openingshandeling onder toeziend oog van de genodigden. Na een intensief traject van plannen, ontwerpen, afstemmen en bouwen mag het resultaat er zijn. Maandag 6 september opende Daltonschool Confetti haar deuren van de nieuwe locatie aan de Vederwolk 17 in Arnhem al voor de eerste schooldag van alle leerlingen. Afgelopen vrijdag werd de locatie feestelijk geopend. Het gebouw sluit naadloos aan bij de visie van de school om eigentijds Daltononderwijs te kunnen realiseren en nodigt uit om de Dalton kernwaarden optimaal toe te passen. 

Bij de bouw van de school is de doorgaande leerlijn als uitgangspunt genomen. Hierdoor groeien leerlingen op een natuurlijke wijze door het gebouw, langs de diverse leerpleinen. Lokalen zijn aan meerdere leerpleinen gekoppeld zodat er makkelijk groepsoverstijgend gewerkt kan worden. Ieder kind kan op deze manier op zijn of haar eigen niveau instructie krijgen en zelfstandig werken. 

De school is gevestigd in Buurt aan de Weide, in de wijk Schuytgraaf in Arnhem. “We zijn super trots op het nieuwe schoolgebouw. Het huis is af en het dorp kan gaan groeien”, sprak Christel Hensema, directeur van Confetti in haar speech.