Afbeelding
Foto:

Kinderboekenweek in

De Arnhemse Kinderboekwinkel

ARNHEM - Nog even en het is weer Kinderboekenweek! De Kinderboekenweek is van woensdag 6 tot en met zondag 17 oktober. Het thema is 'Worden wat je wil', over beroepen. In De Arnhemse Kinderboekwinkel, Weverstraat 26 is het natuurlijk twaalf dagen lang feest!

Bette Westera schrijft het kinderboekenweekgeschenk: Tiril en de toverdrank. Je krijgt het cadeau als je tijdens de Kinderboekenweek voor tenminste 12,50 euro aan kinderboeken koopt. Het prentenboek dat vanaf 6 oktober voor 7,25 euro te koop is, wordt gemaakt door Mark Janssen. Het boek heet Dromer.

Programma

De Arnhemse Kinderboekwinkel is tijdens de Kinderboekenweek elke dag al om 9.00 uur open, dus ook op zondag en maandag. Iedere dag zijn er meerdere activiteiten voor grote en kleine en heel kleine boekenliefhebbers.
Voor de middag lezen een bakker, een kok, een dokter, een verpleegkundige, een conducteur, een brandweerman of een militair prentenboeken voor aan jonge kinderen.
Na schooltijd vertellen mensen met een spannend beroep over hun werk en zijn er workshops waar kinderen in de basisschoolleeftijd aan mee kunnen doen. Natuurlijk wordt er ook geknutseld en komen er schrijvers en illustratoren op bezoek.

Hoogtepunten
Enkele hoogtepunten uit het programma zijn:

Woensdag 6 oktober, 11.00 uur: burgemeester Marcouch van Arnhem opent in De Arnhemse Kinderboekwinkel de Kinderboekenweek en leest voor uit het prentenboek Dromer.

Zaterdag 9 oktober, 15.00 uur: schrijver (en ridder) Thijs Goverde leest voor, signeert en houdt zwaardgevechten met jonge ridders en ridsters.

Dinsdag 12 oktober, 15.30 uur: workshop tatoeages ontwerpen met tatoeëerder Tim.

Vrijdag 15 oktober, 15.00 uur: oud-olympisch bokser Orhan Delibas geeft een workshop boksen.

Het complete programma van de Kinderboekenweek staat ook op www.lezenisleuk.nl/agenda.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Voor de workshop ‘Cupcakes versieren met Lotte’ (op zondag 10 oktober) en ‘Tatoeages ontwerpen met Tim’ (op dinsdag 12 oktober) graag vooraf aanmelden via info@arnhemsekinderboekwinkel.nl.