Afbeelding
Foto:

Binnen één dag van het roken
af in het GelreDome in Arnhem

ARNHEM - Jaarlijks worden er honderden Nederlanders van het roken afgeholpen door organisatie Bewegen Werkt met behulp van de Allen Carr methode. Deze methode is bewezen effectief, wereldwijd zijn al ruim 30 miljoen rokers gestopt met behulp van deze methode.

Bewegen Werkt houdt regelmatig Allen Carr (online) trainingen, waarbij rokers binnen één dag stoppen met roken. Op donderdag 14 oktober wordt een training gehouden in het stadion van Vitesse.

Allen Carr werd van fervent roker een fervent anti-roker. Hij is beroemd geworden met zijn boek ‘Stoppen met Roken'. Carr - in 2006 overleden - rookte op zijn hoogtepunt honderd sigaretten per dag. ‘'Om te stoppen, heeft hij een methode ontwikkeld die hij heeft opgeschreven in een wereldberoemd boek'', legt Janien Rohring-Deventer uit. Zij is manager accounts en productspecialist Stoppen met roken bij Bewegen Werkt.

Veel rokers willen graag stoppen met roken. Janien merkt daarnaast dat er ook steeds meer vraag is bij werkgevers om werknemers te ondersteunen bij gezondheid en vitaliteit. Janien: ‘'Daarvoor biedt Bewegen Werkt een groot scala aan producten en diensten zoals health checks, leefstijl workshops en management trainingen.” Stoppen met roken levert een grote gezondheidswinst op. Daarom zijn veel werkgevers bereid hun werknemers hierbij te ondersteunen door een stop roken training aan te bieden.

Janien vertelt over de inhoud van de training: ‘'Wij vertellen tijdens de training niet hoe slecht roken is, dat het veel geld kost of dat je tegenwoordig bijna een paria bent als je rookt. Rokers weten dat echt wel. Wij laten rokers zien hoe het verslavingsmechanisme in elkaar zit. Als je weet hoe dat mechanisme werkt, begrijp je pas goed waarom je al die jaren in de valkuil van nicotine bent getrapt. De Allen Carr-methode gaat over gedragsverandering.''

Na de training kan elke deelnemer gebruik maken van een gratis nazorg traject. Janien: ‘'Een jaar lang kunnen deelnemers 24-7 onze coaches bellen als ze het moeilijk hebben of met vragen zitten en deelnemers kunnen onbeperkt online vervolgtrainingen volgen.''

Wie een basisverzekering heeft bij Menzis, AnderZorg, Hema of PMA, kan de Allen Carr-training kosteloos volgen. De training is voor zowel werkgevers als voor particulieren. Een bedrijf kan in-company training houden of hun werknemers laten aansluiten bij een reguliere training zoals in het GelreDome op 14 oktober. (www.allencarr.nl)