Afbeelding
Foto:

Bert Keizer, Marinus van de Berg en anderen aan het woord over rouw en verlies

Start Funeraire salon najaar in Huissen

HUISSEN/ARNHEM – Vanaf 14 oktober organiseren Cunera Schaapveld van Tumulus Uitvaart en Britt van Uem van Sonsdaal Uitvaartzorg een serie avondlezingen in de Funeraire Salon: de Rouwhuiskamer aan de Weverstraat 5 in Huissen.

De lezingen beginnen steeds om 19.00 uur met muziek en worden afgesloten met een hapje en een drankje. De toegang is gratis. Het is verstandig om op tijd aan te melden in verband met de beperkte ruimte.

Lezingen met bijzondere gasten op het gebied van rouw en verlies en muzikale intermezzo’s van aanstormend talent. Lezingen die ruimte bieden voor vragen en eigen ervaringen.

Sprekers

De eerste sprekers die we in de huiskamer verwelkomen op donderdag 14 oktober zijn Jikke Göbel en Monique Mulders. Zij vertellen hun verhaal over het boekproject: ‘Hallo ik ben nog niet dood.’ Monique werd van de ene op de andere dag patiënt, diagnose borstkanker. Ze vroeg aan Jikke vriendin en fotografe, om haar behandelproces op beeld vast te leggen. Jong talent, gitarist, pianist en zanger Kees Bulder verzorgt het muzikale optreden.

De tweede lezing is woensdag 10 november en wordt verzorgd door arts, geriater, filosoof en columnist Bert Keizer. Hij gaat het hebben over zijn werk in de levenseindekliniek, maar ook zijn werk als arts in het verpleeghuis en over euthanasie vraagstukken. Muziek is er van Eveline Rosenhart, celliste van het Gelders Orkest/Phion. Zij speelt regelmatig op uitvaarten en herdenkingsdiensten.


De derde lezing is van notaris Natascha Dröge-Steenbergen. Zij komt vertellen over nut en noodzaak van het (levens)testament. De muzikale omlijsting is deze avond van Ilse Tummers van de Muzikale Ontmoeting, een project waarbij muziek als therapie wordt ingezet in met name een hospice.


Vierde in de rij is priester en schrijver Marinus van de Berg. Hij sluit de rij op donderdagavond 14 april en vertelt over zijn ervaringen en werk als verpleeghuispastor. Hij schreef tientallen boeken over zorg, afscheid, rouw en verlies. Muziek is er van Esther Croez (zang) en Tom van Moll (gitaar).

Open huis
Op 9 juni is er dan als afsluitIng van de serie lezingen een Open Huis in de Rouwhuiskamer van Tumulus met een hapje, een drankje en een muzikaal optreden. Met de Funeraire Salon willen de uitvaartondernemers Schaapveld en van Uem thema’s rond de dood meer bespreekbaar maken maar vooral ook informeren.

Wie belangstelling heeft voor de lezingen, graag van tevoren aanmelden in verband met beperkte plaatsen. Aanmelden via mailadres info@tumulus.nl of 026 3258440.

Afbeelding