Afbeelding

Meubelstoffeerderij Van den Akker:

'Waardeer het, repareer het'

ARNHEM - Die oude stoel van opa, dat fijne bankstel, waarom zou u iets wegdoen als u het ook kunt laten opknappen? Bij Meubelstoffeerderij Van den Akker bekijken ze graag hoe ze een geliefd meubel nieuw leven kunnen inblazen.

Eigenaar Maurice van den Akker heeft in de loop der jaren een goede kijk gekregen op de haalbaarheid: “Bijna alles is opnieuw te stofferen, wel tachtig procent van de meubels die we hier zien. We hebben al zoveel reparaties gedaan! We hebben bijvoorbeeld banken verstevigd die op één plaats waren ingezakt. Door het bestaande leer of stof los te halen, kun je ervoor zorgen dat een bankstel nog jarenlang mee kan gaan.”

Advies over opknappen
Ook als een meubel niet meer zo stevig voelt, kan het bedrijf er nog wat van maken. “Ook problemen aan de constructie zijn op te lossen. Maar als een frame van twijfelachtige kwaliteit is, doen we het niet. We willen er wel een goed gevoel bij hebben. Als we denken dat een meubel het niet waard is, raden we opnieuw stofferen af. Mensen moeten er wel een flinke tijd mee vooruit kunnen na ons werk.”

Hele ruime keus
In de showroom vindt u een hele ruime keus aan nieuwe bekleding voor die stoel, bank of caravan. “En ook als mensen online of in een tijdschrift iets zien, kunnen wij het voor ze bestellen. We hebben veel in huis om voor iedere interieurstijl een passende bekleding te vinden.”

Meubelstoffeerderij van den Akker, Malburgse Sluis 5C, Arnhem, 026 4421182, Info@vanden-akker.com, www.vanden-akker.com.