Afbeelding
Foto:

Top van de gemeente

Er zijn bij De Ogtent en in het Horsterpark vele tientallen vrijwilligers actief.

Dat is natuurlijk prachtig en ik kan hier een heel verhaal houden hoe goed dat is voor onze organisaties, én voor de activiteiten, én voor de samenleving én voor de vrijwilligers zelf.

Ik zou terecht kunnen opmerken dat we haast niet zonder hun kunnen en wij de vrijwilligers af en toe flink in het zonnetje moeten zetten, maar dat doe ik nu allemaal niet.

Ik wil de gemeente Duiven in het zonnetje zetten, want die wist jaren geleden al dat vrijwilligers heel belangrijk zijn en er is toen geregeld dat bij alle clubs en stichtingen in een klap al die vrijwilligers (zonder de namen en adressen op voorhand te moeten doorgeven) verzekerd zijn tegen allerlei ongelukken die kunnen gebeuren tijdens hun vrijwilligerswerk.


Dat is TOP VAN DE GEMEENTE.

Geeft rust en zekerheid. In de afgelopen jaren hebben wij twee keer een beroep op die verzekering moeten doen en de afhandeling was zeer naar tevredenheid.


Het is van het soort meedenken en organiseren dat ik waardeer.

Laat de inwoners veel zelf doen, maar zorg als gemeente voor kaders, wat financiën en mogelijkheden, zodat de vrijwilligers hun werk kunnen doen.

Wellicht hebben ze een dergelijke verzekering ook in de andere Liemerse gemeenten.


Zo niet, bel even naar Duiven.

CHRIS VAN DE VEN