Gemma Tiedink steekt samen met de leerlingen het zebrapad over. Foto: Ted Prost
Gemma Tiedink steekt samen met de leerlingen het zebrapad over. Foto: Ted Prost Foto:

Oversteek naar duurzame toekomst

Westervoort en Duiven lanceren 'Samen 1Nergie'

DUIVEN/WESTERVOORT – Het lijken doodgewone oversteekplaatsen aan de Kastanjelaan in Duiven en het Dorpsplein in Westervoort, maar op 28 augustus om 10.00 uur even niet. Wethouders en leerlingen geven met de oversteek van de zebrapaden het startsein voor het programma 'Samen 1Nergie.'

Samen met leerlingen van basisscholen uit Duiven én Westervoort zetten de twee gemeentes alles op alles om de klimaatdoelen van 2050 te willen halen. "De doelen liggen er en dat is allemaal leuk en aardig. Maar dan moet je zo'n belofte ook waar kunnen maken en dáár gaan wij mee bezig" begint Gemma Tiedink, wethouder van de gemeente Duiven, haar verhaal. Zij maakt op deze woensdag de oversteek met kinderen van groep 7 en 8 van basisschool Remigius. Haar collega Hans Breunissen neemt in Westervoort kinderen van basisschool De Brug bij de hand. Gemma Tiedink: "Heel veel mensen zijn al enorm goed op weg en hun werk inspireert en stimuleert, maar we hebben samen nog een lange weg te gaan."

"Ik probeer zelf ook af en toe wat minder vlees te eten," spreekt ze de kinderen toe zodra zij zich voor het zebrapad hebben verzameld. De nodige foto's worden gemaakt, de groep steekt het geelgekleurde zebrapad over en de plechtigheid wordt verzegeld met een applaus.

Vervolg op pagina 4