Jeannet Klosse verrast Bert Frölich met een bloemetje.
Jeannet Klosse verrast Bert Frölich met een bloemetje. Foto:

Kunstwerk! de Bibliotheek verhoogt het serviceniveau

LIEMERS - Kunstwerk! de Bibliotheek is over op bibliotheeksysteem V-Smart. Om deze mijlpaal te vieren verraste Jeannet Klosse namens Sambis directeur Bert Frölich met een bloemetje.

V-Smart is een webbased bibliotheeksysteem van ICT specialist Actacom. Het streven van Actacom is het aangaan van een hechte samenwerking met bibliotheken om het werk van de bibliothecaris makkelijker, uitdagender en efficiënter te maken. Het doel is eveneens om gelijktijdig bij te dragen aan een innovatieve bibliotheekomgeving waarbij de kwaliteit van de dienstverlening aantoonbaar wordt verhoogd. Dat gebeurt zeker met het nieuwe V-smart systeem, dat meerdere voordelen heeft voor de gebruikers, zowel de bezoekers van de bieb als de mensen die bij de bibliotheek werken.

Mensen hebben vanaf nu toegang tot de collectie van de Gelderse bibliotheken. "Hiermee kun je bijvoorbeeld de collectie van de bibliotheek in Arnhem raadplegen en een reservering maken", vertelt Jeannet Klosse. Bovendien kunnen gebruikers eenvoudiger zoeken en reserveren in de gezamenlijke collectie, zeker via de Iguana Bibliotheek app die ze via de Play Store kunnen downloaden. Daarmee is de app Bibliotheek Wise komen te vervallen. Bert Frölich omarmt het nieuwe systeem. "Het was even doorbijten om over te stappen. We waren in juni een paar dagen niet bereikbaar en mensen konden geen gebruik maken van Mijn Menu. Inloggen, verlengen en reserveren was niet mogelijk. Maar uiteindelijk hebben we de implementatie zonder kleerscheuren volbracht en profiteren onze bezoekers er alleen maar maar van, nu en in de toekomst. En dat is waar we het voor doen. We zijn altijd op zoek naar manieren om het serviceniveau van onze dienstverlening verder te optimaliseren. De overgang op het V-smart systeem is een geweldige stap in dat proces."