Afbeelding
Foto:

*********** Adieu Rokers! ***********

Hevige twijfel hadden we zeven jaar geleden bij het ontwerpen van de plannen voor het bouwen van DE OGTENT. Wel of geen rokersruimte? Het dubbeltje viel naar WEL.

In mijn rijtje van dingen die ik niet snap, is dat er rokers zijn en er zelfs nog bijkomen. Ik snap wel meer niet. Er moest van alles, vooral ook technisch, voor geregeld worden.

Ik noemde de ruimte 'Bij Peter'. Een knipoog naar Peter Stuyvesant. Naamgever van een sigarettenmerk dat werd geproduceerd in buurtgemeente Zevenaar, maar natuurlijk vooral 'onze man' in Nieuw Amsterdam, het latere New York. Bij die man kun je een heleboel vraagtekens zetten als je ernaar kijkt met de kennis van nu, maar als oud-docent geschiedenis vond ik het wel kunnen, temeer daar ik 25 foto's van beroemde rokende artiesten als decoratie koos.

Ze hadden naast het feit dat ze allemaal een sigaret, pijp of sigaar bij zich hadden nog een andere overeenkomst: Allemaal dood! Statements maken is een hobby!

Na twee jaar trokken we de stekker eruit en werd Bij Peter een veredeld opslaghok en de rokers mochten naar buiten. Totdat SIZA zich meldde. Een organisatie die zorg verleent aan mensen met een beperking en op zoek naar een kantoorruimte.

Op hun website staat een tekstje dat je zo op onze website kunt zetten. We zijn van het zelfde DNA.

"Wij helpen mensen met een beperking zo zelfstandig mogelijk te leven. Door kleine en grote dromen waar te maken. Door te denken in mogelijkheden en samen grenzen te verleggen."

We hebben 'Bij Peter' nu aangepakt. Opnieuw ingericht en SIZA-zorggroep gaat er dus mede gebruik van maken. Ze zullen daar elke dinsdag kantoor houden en het is ook incidenteel hun wekelijkse flexplek voor de medewerkers die de huisbezoeken doen.

Voor ons is het een extra vergaderruimte met als huurder een organisatie die erg past bij onze filosofie en onze medewerkers met een beperking.

We hadden sowieso gebrek aan een plek voor kleine vergaderingen. Naast 'Bij Max' zijn er vaak bestuursvergaderingen en die hoeven nu niet meer naar de te grote ruimten als 'Bij Oma of Bij Opa'. Een extra vergaderruimte voor maximaal 10 mensen met een vaste flexibele huurder als Siza past mooi en de overeenkomst was dan ook snel rond.

Op 9 juli is de ruimte officieel in gebruik genomen. De dode, rokende artiesten laten we hangen! Aan de wand hangen al rokend, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, BB, Liza Minnelli en Romy Schneider. Het heeft wel wat, zo'n sigaret in combinatie met de blik in de ogen van de dames, de rook die omhoog kringelt, het zwart-wit van vroeger tijden.

Ik snap dat het iets aantrekkelijks had en heeft, maar toch….Liever een extra multifunctionele ruimte dan een rokershok.

HOPE MUSIC


Horsterpark - Duiven
21 juli 2019 - 14.00 uur


Gerard Slutter en Louis Roes treden regelmatig op als duo. Met o.a. jaren '50 '60 en '70 hits, eigen nummers, mooie evergreens & ballads. Tijdens het optreden wisselt samenzang af met solopartijen.

De aankondiging van de nummers loopt bij Louis nogal eens uit op een chaotisch hilarisch verhaaltje. Gerard vormt daarin een bewonderenswaardige tegenpool met zijn fraaie ballads.
De begeleiding is op gitaar.

Donderdag 12 december geven zij als 'Fallen Angels' een sfeervol kerstconcert in De Ogtent.

De in de Liemers woonachtige troubadour/ singer-songwriter Louis Roes put steeds meer uit zijn eigen werk. Zijn liedjes ( veelal luisterliedjes waaronder ook enkele in Achterhoeks dialect ) en verhaaltjes tussendoor gaan over alledaagse dingen; over boodschappen doen in de supermarkt, over dagdromen, ouder worden, schooltijd, verliefdheid en kerst. Veelal een botsing tussen verstand en gevoel. Melancholie ten top. Maar altijd weer op een hilarische en vooral chaotische manier gebracht met een flinke scheut humor in de teksten. Zo zweeft hij tussen clownesk en serieus in.
https://louisroes.webnode.nl/over-ons/

Afbeelding