Meer mantelzorgers in het zonnetje

WESTERVOORT - Het mantelzorgcompliment in Westervoort gaat in 2020 veranderen. De gemeente gaat in 2020 alle inwoners die Wmo-zorg ontvangen twee cadeaubonnen van € 25,00 geven waarmee zij vervolgens hun mantelzorger(s) kunnen verrassen.

Het mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor de inzet en hulp die inwoners van hun mantelzorger(s) krijgen. Voor de inwoners die wel mantelzorg ontvangen, maar geen Wmo-zorg hebben, heeft de gemeente ook een compliment beschikbaar: op aanvraag. Door de proactieve benadering worden meer mantelzorgers in het zonnetje gezet. Het mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor de inzet en hulp die inwoners van hun mantelzorger(s) krijgen. Wethouder Rob Raaijman: "De gemeenteraad vindt het belangrijk dat mantelzorgers zich gewaardeerd voelen. Het werk van mantelzorgers is onbetaalbaar en onmisbaar. Hun inzet is in geen enkele waarde uit te drukken. De gemeente wil graag aandacht hebben voor de mensen die zich inzetten voor een ander en hen die waardering geven."

Hoe gaat het in 2019?

Inwoners die afgelopen keer het mantelzorgcompliment hebben gehad, krijgen een brief van de gemeente. Hierin staat dat zij automatisch het compliment in 2020 toegekend krijgen. Er wordt een bedrag van € 100,00 overgemaakt aan de mantelzorgontvanger, die dit vervolgens cadeau kan doen aan zijn/haar mantelzorger(s). Inwoners die wel mantelzorg ontvangen maar niet bij de gemeente bekend zijn, kunnen een aanvraag doen voor het mantelzorgcompliment.