"Ik probeer, indien mogelijk, zakelijk eerst te kijken of ik gebruik kan maken van de diensten van een Liemerse ondernemer." Foto: Eva Peters Foto:

'Passie voor fotografie is jong begonnen'

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of medewerker van een Liemers bedrijf.

Naam?

"Jacques Kok, ik ben 55 jaar en woon in Duiven. Mijn bedrijf heet Fotografie Jacques Kok."

Bedrijf?

"Mijn passie voor fotografie is jong begonnen. Op mijn 15e was ik al bezig om foto's te maken als werk. Door de jaren heen ben ik steeds een stapje verder gekomen. Uiteindelijk wist ik zeker dat ik beroepsfotograaf wilde worden en ben er nog meer ingedoken. Zo werkte ik na mijn studie, eerst een aantal jaren in de fotohandel met professionele studio en reportage fotografie. Begin jaren '90 heb ik de stap gezet om als zelfstandig fotograaf een onderneming te starten. Dit bleek een goede keus te zijn! In 1994 is Fotografie Jacques Kok opgericht. Inmiddels werk ik voor veel opdrachtgevers, zowel in de Liemers als daarbuiten."

Vrije tijd?

"Ik kom uit een voetbalfamilie. Sport loopt als een rode draad door mijn leven. Wielrennen, sport kijken op televisie of een wedstrijd van mijn favoriete club Sparta 'op het Kasteel' in Rotterdam kijken, vind ik ook geweldig."

Liemers?

"We kwamen hier wonen in 1991, dat is nu al 28 jaar geleden. De Liemers is een prachtige streek met een afwisselend en mooi landschap."

Mooiste plekje?

"Door mijn vele fietstochtjes ben ik een bepaald gebied erg mooi gaan vinden. Van de mammoet in Groessen tot Spijk over de dijken en langs de rivieren. Dat heeft een speciaal plekje in mijn hart."

Partner van De Liemers Helemaal Goed?

"Jazeker, ik heb een sticker op mijn bedrijfspand in Duiven!

Ik probeer dan ook, indien mogelijk, zakelijk eerst te kijken of ik gebruik kan maken van de diensten van een Liemers partner of ondernemer."