Diederik Scheltinga, winnaar in 2018. Foto: Richard Geven.
Diederik Scheltinga, winnaar in 2018. Foto: Richard Geven. Foto: Richard Geven

Triathlon Didam voor iedere sporter

DIDAM - Rob Mulder van Sailfish geeft op zaterdag 6 juli om 8.30 uur het startschot van de eerste Sailfish halve triathlon, onderdeel van de 27e editie van de Triatlon van Didam. Door aanpassing van het fietsparcours is het nu een officiƫle halve triathlon geworden: 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km hardlopen.

Voor iedere sporter, van ieder niveau, is er een afstand tijdens de Triathlon in Didam. Om 11.30 uur start de jeugd tussen de 8 en 16 jaar voor de speciale minitriathlon. Deze afstand van 250 m zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen is onderdeel van het Jeugdcircuit Gelderland. Het jeugdcircuit bestaat uit vier wedstrijden, waarvan Triathlon Didam de derde wedstrijd is. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen in Didam mee te doen.

Dit jaar biedt de organisatie voor het eerste de mogelijkheid om aan alle afstanden in estafettevorm deel te nemen. Voorgaande jaren kon enkel de sprintafstand met twee of drie deelnemers in een team afgelegd worden. Vele deelnemers hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt en zich als team ingeschreven. Deelnemers aan de Olympische triathlon gaan om 12.00 uur van start om 1.500 meter te zwemmen, 40 km te fietsen en 10 km hard te lopen. Voor hen is het fietsparcours iets gewijzigd, waardoor ze nu vier rondes van tien kilometer mogen afleggen in plaats van 2 van 20 km. Daarna zal als laatste serie om 14.00 uur de sprint starten voor 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. "We zijn blij dat we dit jaar wederom een mooi sportief evenement in de regio mogen organiseren. Als organisatie zijn we scherp op verbeterpunten, voor onze deelnemers, maar ook voor onze toeschouwers. Daarom zorgen we dat deelnemers meerdere rondes afleggen, zodat ze vaker langskomen en dus meer aangemoedigd kunnen worden," zegt Auke Rensen, voorzitter van Stichting Triathlon Didam. "We hopen op veel publiek."