Kim Kleijkers ontvangt het boek van Frans Schaars.
Kim Kleijkers ontvangt het boek van Frans Schaars. Foto:

'De vesting van Bakkolloth' maakt serie af

DIDAM – Zaterdag 29 juni vond voorlopig de laatste presentatie van schrijver Frans Schaars plaats. Met zijn vijfde boek 'De vesting van Bakkolloth' heeft hij zijn serie Quintalogia compleet gemaakt.

In totaal beslaan alle vijf de delen van de serie zo'n 1100 pagina's. "Elk boek bevatte meer pagina's dan de vorige, alsof hij steeds beter in vorm raakte", aldus een van de aanwezigen tijdens de presentatie. Frans is opgelucht dat zijn boekenserie tot een goed eind is gekomen. 'Ik ben erg tevreden over hoe het geworden is en ook dat het geworden is wat ik me had voorgesteld." Tijdens de presentatie vertelde Frans over de achtergrond van de boeken. "Quint staat voor vijf hoeken, logia staat voor logos, wat woord in het Grieks betekent."

In vrij korte tijd heeft Frans alle vijf de delen uitgebracht. "Ik heb het vrij snel afgerond, ook omdat ik niet wilde dat er een jaar tussen het verschijnen van de delen zou zitten. Nu ben ik vooral trots op het resultaat." Ook de lezers van de boeken zijn enthousiast. "Het is een serie om aan te raden. Ik heb de eerste vier boeken met plezier gelezen en kan niet wachten om aan de vijfde te beginnen." In het vijfde deel komt de reis van Farras, de hoofdpersoon uit de serie, tot een einde. Het gaat om gastvrijheid, het vinden van vlas en om licht.

Nu alle boeken van de serie Quintalogia geschreven en uitgebracht zijn, doet Frans het voorlopig rustig aan. "Op het moment heb ik wel twee boeken liggen. Het eerste verhaal met een knipoog naar mijn studententijd en de ander zal een fantasy boek worden, waarbij gebruik wordt gemaakt van bestaande mythologieën. Maar het duurt nog wel even voordat deze uit zullen komen.' Voor nu kunt u dus met veel plezier genieten van de vijf delen van Quintalogia, welke te bestellen zijn via boekscout.nl