Angelique en Marco van Klussen en Kringloop. Foto: Nina Elbers
Angelique en Marco van Klussen en Kringloop. Foto: Nina Elbers Foto:

Stichting Klussen en Kringloop ondersteunt mens en dier

GROESSEN - Het begon met een ambitieuze droom vijf jaar geleden: geld verdienen om dierenasiels te ondersteunen. Nu is deze droom werkelijkheid en helpen Angelique van der Nol en en Marco Brandt met Klussen en Kringloop, mens en dier.

Angelique en Marco vertellen: "Met Klussen en Kringloop helpen wij bedrijven en particulieren met klussen zoals verhuizingen, ontruimingen, schilderwerk en administratieve ondersteuning. En ook kleine klusjes zoals lampen en schilderijen ophangen. De ontruimingen leiden eigenlijk automatisch tot een kringloop omdat we daarbij vaak spullen krijgen die wij weer kunnen verkopen."

Winst naar dierenasiels

Het bijzondere aan Klussen en Kringloop is dat het een stichting is waarbij het netto geldbedrag dat wordt verdiend naar verschillende dierenasiels gaat. "Het doel dat we hebben gekozen was voor ons eigenlijk vanzelfsprekend. We zijn allebei gek op dieren, en Angelique heeft ook als vrijwilliger lang bij een dierenasiel gewerkt. Het is leuk om ze op deze manier een handje te kunnen helpen", zegt Marco.

Kwaliteiten combineren

Het is nu vijf jaar geleden dat Angelique en Marco vanuit het westen naar het oosten verhuisden en de stichting Klussen en Kringloop begonnen. Een van de redenen om een eigen kringloop te beginnen was dat Angelique vond dat de kringlopen allemaal zo duur waren. Angelique was ervan overtuigd dat het beter kon. Ze begon met kringloopspullen ophalen bij mensen thuis, die ze dan weer verkocht voor geld voor het dierenasiel. "Ik had toen geen baan, maar wilde wel gewoon onder de mensen blijven en geld ophalen voor dieren in het asiel. Toen dat goed begon te lopen, wilde ik er toch wat officieels van maken en zo begon het idee van een stichting. Marco had vroeger een klusbedrijf, dus zo konden we onze kwaliteiten goed combineren", vertelt Angelique.

Dankbaar werk

De bekendheid van Klussen en Kringloop wordt steeds groter.

'Ons inkomen is een

stuk lager, maar niet

alles gaat om geld'

"Dat komt vooral door mond-op- mond-reclame, we krijgen het steeds drukker." Toch willen Angelique en Marco hun stichting niet uitbreiden. Ze vertellen: "Vroeger hadden we allebei een goede baan, en een mooi inkomen. Maar we werkten wel van zeven tot zeven en hadden we dus heel weinig tijd met elkaar. Met onze stichting doen we alles met z'n tweeën. Ons inkomen is een stuk lager, maar niet alles gaat om geld. Het belangrijkste is dat we het altijd gezellig met elkaar hebben, en we vinden het fijn dat we iets voor de dieren kunnen betekenen. Daarnaast is wat wij doen heel dankbaar werk. We helpen mensen enorm met klussen die zij niet zelf, of niet alleen kunnen doen."

Op de facebookpagina @klussenenkringloop worden de nieuwe spullen die binnenkomen gedeeld en is te lezen wanneer en waaraan ze de winst hebben uitgekeerd. Tevens is op de website te zien welke kringloopspullen momenteel te koop zijn. Daarnaast houdt de stichting twee keer per jaar in een weekend open dagen waarop bezoekers welkom zijn.

www.klussenenkringloop.nl.