Humprey Ottenhof met zijn boek:
Humprey Ottenhof met zijn boek: "Er is nooit een naam geweest voor mensen die in de Liemers wonen." Foto: Nina Elbers Foto:

Aanrader voor 'Liemerianen'

Nieuwe boek van Ottenhof ademt liefde voor de Liemers

ZEVENAAR - De Westervoortse dorpsdichter Humphrey Ottenhof (64) presenteerde op vrijdagavond 28 juni zijn nieuwe boek 'Liemerianen!' bij Rebers Boek en Buro in Zevenaar. Hij las voor, lichtte toe en maakte het publiek aan het lachen.

Liemerianen! bevat een selectie van de gedichten die hij maakt voor de Westervoort Post, zijn columns voor de Gelderlander en regio-minikrimi's. Tijdens zijn boekpresentatie las hij een aantal stukken voor. Maar waarom 'Liemerianen'? Ottenhof vertelt: "Er is nooit een naam geweest voor mensen die in de Liemers wonen. Als taalkundige vond ik dat dat anders kon, dus heb ik de naam Liemerianen bedacht. Het is een boek voor en over alle Liemerianen. De gedichten hebben allemaal een Westervoorts accentje en de columns en regiominicrimi's gaan over de gehele Liemers." Bij de boekpresentatie was ook nog een speciale gast aanwezig: Arend van Hout, burgemeester van Westervoort. Van Hout vindt het prachtig wat zijn dorpsdichter voor de Liemers doet: "Het is een prachtig boek waarbij je tijdens het lezen de liefde voor de Liemers echt proeft. Het boek is zeker geslaagd en een aanrader voor iedereen die in de Liemers woont."

Als vijftienjarige jongen begon Ottenhof al met het schrijven van gedichten, en publiceerde hij zijn eerste boek. "Het geeft mij een echte kick!", laat Ottenhof weten. Het boek 'Liemerianen!' is nog maar net uit of hij vertelt al over het volgende boek wat uit gaat komen: het 'Groot Boerenkoolboek'.