Carla Koers wijst naar de wegwerkzaamheden:
Carla Koers wijst naar de wegwerkzaamheden: "De app is eenvoudig in gebruik". Foto: PR Foto:

App helpt Zevenaarders op weg

Laatste nieuws over wegwerkzaamheden binnen gemeentegrenzen beschikbaar

Vervolg van voorpagina

ZEVENAAR - Het idee van de app 'Zevenaar op weg' is een jaar geleden ontstaan. Het doel van de app is om mensen zo goed mogelijk informeren over wat, waar en wanneer er iets aan het wegennet of de infrastructuur gebeurt en over eventuele alternatieve routes.

Wie de app downloadt kan ook pushmeldingen inschakelen. Je krijgt dan bij elke nieuwe ontwikkeling die er plaatsvindt, bijvoorbeeld over omleidingen of werkzaamheden die uitlopen of juist eerder klaar zijn, gelijk een melding. Bij de berichten zijn regelmatig foto's en filmpjes te zien, wat alles nog duidelijker maakt.

Inwoners van Zevenaar zijn blij met het initiatief van de gemeente om een dergelijke app te ontwikkelen en aan te bieden. De gemeente probeert zo alle inwoners voldoende en op tijd te informeren. De verantwoordelijke wethouder Carla Koers: "Als er ergens verbouwingen en/of werkzaamheden plaatsvinden willen mensen daar graag van op de hoogte van zijn, zodat ze kunnen inspelen op die situatie. Dan kunnen ze bijvoorbeeld een andere route kiezen of wat eerder van huis gaan om op tijd te komen."

Zevenaar is een drukke gemeente met veel verkeersbewegingen. Iedere 24 uur rijden er zo'n 17.000 auto's en motoren van en naar Zevenaar over de Arnhemseweg. Dat is dus een belangrijke verkeersader in Zevenaar en daarom wordt alles in het werk gesteld om tijdens de werkzaamheden de overlast voor omwonenden en de gebruikers van de weg zo laag mogelijk te houden. De app 'Zevenaar op weg' helpt daar een handje mee.

De beoordeling van de inwoners over de informatie die verstrekt wordt is goed. De inwoners van Zevenaar zijn dik tevreden met de informatie die ze zowel via de app als via andere communicatiemiddelen ontvangen: 'U doet uw best om alles zo goed mogelijk te regelen' laat een inwoner weten. Carla Koers is erg blij met het begrip en de waardering van omwonenden en reizigers. Over de app: "Ik heb hem als één van de eersten gedownload, en ik kon hem gelijk al gebruiken. De app is eenvoudig in het gebruik en het fijnste aan de app vind ik dat je zelf de pushberichten aan kunt zetten. Dan weet je gelijk of je je route nog moet veranderen voor je weg gaat. Het is een hele mooie app en ik hoop dat we de app bij de komende projecten met de A12 en A15 ook veel gaan gebruiken." Ondertussen is de app al ruim 1800 keer gedownload.

Hoe alle werkzaamheden en de verschillende projecten in Zevenaar vorderen is te volgen via www.opweginzevenaar.nl. Hier staan nieuwsberichten, de laatste stand van zaken, maar ook visualisaties en videobeelden van de toekomstige situatie.

Via de app 'Op weg in Zevenaar' blijven omwonenden en reizigers op de hoogte van het laatste nieuws over de werkzaamheden aan de Arnhemseweg, weg Hengelder en de spoorverbetering Zevenaar-Didam.

De app kan gedownload worden via de App Store en Google Play.