Afbeelding
Foto:

HOPE XXL ARCHIEF: Jan Ummenthum

Op deze foto, uit maart 2017, staat Jan Ummenthum, directeur van Rabobank Arnhem & Omstreken - de hele Liemers valt onder die omstreken - trots met vijf van zijn personeelsleden tussen de jongeren die toen bij elkaar kwamen om na te denken over de implementatie van het gedachtengoed van HOPE XXL in 'zijn' regio.

Jongeren uit Westervoort, Zevenaar, Didam, Duiven, Rheden, Rozendaal, Renkum en Arnhem trapten bij deze gelegenheid af met het idee om 'iets' te gaan doen voor de regio in het kader van HOPE XXL. De Rabobank financiert de ideeën van de jongeren en staat hen bij met raad en daad. Nu, ruim twee jaar verder, is er een boel op poten gezet en loopt de trein van de 80 TR8-Projecten volop. Het feit dat u deze krant leest (tr8-project drie) is een bewijs van het feit dat de jongeren niet hebben stil gezeten. In totaal staan er 19 mensen op de foto. Zes zijn verbonden aan de Rabobank. Van de 13 jongeren zijn er 3 niet meer actief en één heeft vanwege privéomstandigheden even een pas op de plaats moeten maken.

Jan, Rogier, Eva, Tika, Jasper, Casey, Sylvain, Jelte, Stan zijn in verschillende rollen nog steeds betrokken bij het proces. Vaak zie je bij jongerenprojecten dat de deelname van korte duur is. Jongeren hoppen tussen verschillende activiteiten. Ze studeren en dat doet hen verhuizen en krijgen ze te maken met andere zaken. Deze club, een belangrijk deel van het kernteam van HOPE XXL, is een hechte club waar iedereen zijn rol heeft en ruimte krijgt die in te vullen en uit te breiden. Een groep jongeren die er vol voor gaat.
Jan Ummenthum heeft de potentie van HOPE XXL steeds gezien, ook al toen hij nog de regio-directeur van alleen Rabobank De Liemers was, wij zijn hem dankbaar dat hij niet vergeten is om HOPE XXL 'mee te nemen' toen hij, na de fusie met Arnhem, de directeur werd van de vestiging Arnhem en omstreken.