Aaltje (middenonder) met haar collega's vlnr Remio, Roy, Bram en Nico
Aaltje (middenonder) met haar collega's vlnr Remio, Roy, Bram en Nico Foto:

Crowdfunding! Doet u mee?

Verbouwing
Theepaviljoen
Horsterpark
Duiven!

We proberen voor onze verbouwing van het theepaviljoen 100.000 euro bijeen te krijgen.

We hebben in het verleden al allerlei aanpassingen gedaan en dat is met fondsenwerving steeds gelukt om dat financieel rond te krijgen.


Het gaat nu eigenlijk om drie dingen. We werken nu met onze mensen met een verstandelijke beperking in een grote, open, rechthoekige ruimte. Er is geen plekje om je even terug te kunnen trekken.


Het is soms lastig een vertrouwelijk gesprek te voeren met onze speciale medewerkers. Iedereen kan mee luisteren, je zit tussen de gasten. Soms zit iemand er even doorheen en dan is het prettig om even apart een gesprek te kunnen voeren.

Daarvoor willen we aan de achtergevel een strook bij het theepaviljoen aanbouwen. De achter-pui, veel te zwaar voor onze mensen, gaat er uit en daarvoor in de plaats komt er een lichtere pui, die een stuk verder op achterterras komt te staan.


De ontstane ruimte, delen we in twee stukken. Aan de rechterkant wordt een huiskamer gecreëerd en aan de linkerkant een wel heel speciale plek, namelijk het 'appelparadijs'. In het appelparadijs mag niemand anders dan onze medewerkers komen. Daar worden onze wereldberoemde appeltaarten gemaakt en dat is taboe-terrein voor iedereen, behalve onze eigen mensen.

Als derde is de ruimte voor de opslag van onze voorraad echt belachelijk klein. We bergen onze spullen nu op onder in de technische kelderruimte. We hadden nooit gedacht dat het paviljoen zo goed zou gaan lopen.

We hebben in het verleden al vaker aanpassingen gedaan aan de keuken en ook is het paviljoen al een keer aan de voorkant aangepast en daarmee groter geworden. Nu willen we onder de nieuwe aanbouw een makkelijker toegankelijke kelder bouwen waar de voorraad in opgeslagen kan worden.


Na realisatie van de kelder hoeven onze mensen geen halsbrekende toeren meer uit te halen, door over de installaties heen te klauteren, om in de huidige kleine kelder te komen.


Nog een bijkomend voordeel is dat we de achterdoorgang weer voor de klanten kunnen gebruiken, omdat we de bovenkeuken omdraaien. Hierdoor kunnen de bezoekers weer binnendoor naar het achterterras.


Al met al fantastische verbeteringen!

We hopen het financieel allemaal snel rond te krijgen, zodat onze huisaannemer Sandra Mans met haar bouwbedrijf de ideeën van onze huisarchitect Paul van Olden kan gaan verwezenlijken, zodat onze mensen een logistiek prettigere werkplek krijgen.

Mocht u dit financieel willen ondersteunen, dan kunt u uw bijdrage overmaken op rekening:

NL 30 RABO 0327950889
Stichting Activiteiten Horsterpark.
O.v.v. Appelparadijs en Huiskamer

We hebben ondertussen zelf al 10.000 euro gespaard en er is nu dus nog een gat van 90.000 euro.
Wij beschikken over een ambi-verklaring, d.w.z. dat u belastingvrij aan ons mag schenken!

Het zou mooi zijn als Aaltjes idee van de crowdfunding hier een deel van zou kunnen dempen!

En zoals het gezegde luidt: Alle beetjes helpen!

Bij voorbaat alvast hartelijk dank!!

Onze medewerkers heten u graag van harte welkom in het Theepaviljoen!

Afbeelding