Het succesvolle team bijeen:
Het succesvolle team bijeen: "Op naar volgend jaar!" Foto:

Goud voor Candea College

Dan, Merlijn, David en Stan kampioen schoolbasketbal

DUIVEN - Dan Struik, Merlijn Elbers, David Visser en Stan van der Nat van het Candea College zijn op vrijdag 7 juni kampioen schoolbasketbal bij de Olympic Moves geworden. Gymleraar Bert Krooshof coachte de jongens naar het eremetaal.

Aan het kampioenschap gingen verschillende selecties vooraf. Allereerst een selectiedag op school waarbij een team werd geselecteerd. Daarna werden er voorrondes gehouden en wie won, mocht naar de finale. De finale werd gespeeld met scholen uit het hele land in Valkenhuizen in Arnhem

Vrijdag 7 juni om half twaalf was het zover, de eerste wedstrijd moest gespeeld worden. Dan vertelt: "De wedstrijden waren allemaal erg spannend, vooral de eerste. Sommige waren gemakkelijker dan andere, maar we moesten er wel echt voor strijden!"

Merlijn: "Ik had nooit gedacht dat we zouden winnen. We kwamen met moeite door de voorrondes en we waren bang dat de teams in de finale nog beter zouden zijn. Gelukkig speelden wij toch beter." Dan vult aan: "Ik denk dat dat komt omdat we als team samen sterk speelden. De verdediging stond altijd goed en we maakten nauwelijks slechte keuzes."

David: "Ik vond het geweldig om mee te doen ondanks dat ik het nogal spannend vond. De dag zelf was leuk georganiseerd en het was leuk om tegen andere scholen te spelen." Stan knikt instemmend: "En het allerleukste is natuurlijk dat we gewonnen hebben, dus op naar volgend jaar!"