Afbeelding
Foto:

Afgelopen week heb ik stage gelopen bij Regio8. Via Susan Wiendels, begeleidend redacteur van deze krant, kwam ik terecht bij Joost Jonker, eindredacteur bij Regio8.

Hij was enthousiast en ik mocht een week meelopen. Op maandag was het zover, mijn eerste stagedag. Ik kreeg een rondleiding en er werd van alles uitgelegd over de werkwijze binnen het bedrijf. Gedurende de week vielen mij steeds meer dingen op, zo ook de andere wijze van schrijven ten opzichte van deze krant.

Bij regio8 wordt veel directer geschreven en meer afstand gehouden van de lezers dan bij deze krant. Mede daardoor ben ik erachter gekomen dat elk medium een eigen wijze heeft waarop ze nieuws produceren en/of delen. Regio8 heeft ook een andere benadering: er is geen krant, alles gaat via online media, radio en televisie. Dat was helemaal nieuw voor mij en soms ook een beetje chaotisch door de snelheid waarmee alles online gebracht moet worden. Wat ik echt superleuk vond deze week was de radio: Optimaal FM. Ik vind het gaaf dat je nieuws rechtstreeks overbrengt aan mensen die meeluisteren, en dat je daarbij ook je mening mag geven. Dat is goed, zolang het maar duidelijk is dat het een mening is. Samen met Balthazar van Puffelen heb ik donderdag en vrijdag radio gemaakt, en ik werd er steeds beter in. Het wordt voor mij steeds duidelijker wat mij wel en niet aanspreekt, maar één ding is zeker: journalistiek spreekt mij absoluut aan.

Nina Elbers