Belinda Kinnaer verheugt zich op het optreden in Westervoort
Belinda Kinnaer verheugt zich op het optreden in Westervoort Foto:

Wyborgh strikt Belinda Kinnaer

WESTERVOORT - In februari trok Belinda Kinnaer nog volle zalen in Schouwburg Amphion ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum als zangeres, op 29 juni staat ze op het podium van het jaarlijkse Wyborghfeest. "Dat voelt als thuiskomen", vertelt de Zeddamse zangeres enthousiast.

Jarenlang speelde ze met Commercial Brake op de kermis bij Wieleman. "Mooie tijden, we waren er kind aan huis, geweldig dat we na vijf jaar terug zijn in Westervoort." Met 'we' doelt ze op haar man Patrick, die ook deel uitmaakte van Commercial Brake, maar bij de band Ancora zit. Ook Ancora treedt op 29 juni op tijdens het Wyborghfeest net als Westervoorter William Bonne. Een geweldig voorprogramma voor het Balkoncert, waarmee de winkeliersvereniging echt uitpakt. Niet voor niets, het winkelcentrum bestaat exact twintig jaar en daarom willen de ondernemers graag iets terugdoen voor al hun klanten: een prachtig, laagdrempelig feest.

Belinda Kinnaer vertolkt solo het levenslied. "Nederlands, Duits, eigen nummers en covers, ik maak er weer een feestje van", lacht Belinda. Bonne gaat op de Nederlandse toer. Ancora bestaat naast Van Bree uit Patrick Jongschaap en Harm Wolters. Ancora is het Griekse woord voor anker. Niet toevallig. "Onze muziek laat zich niet in één zin uitleggen", vertelt Van Bree. "Het is een mix van shantymuziek met Ierse invloeden. Onze optredens vormen een totaalbeleving met als thema de zee. In al onze clips komt wel water, haven of een boot voor. Kinderen vinden het prachtig, maar ook ouderen, onze muziek is aanstekelijk. Ook als je het niet kent." Het voorprogramma start om 20.00 uur. Het Balkoncert begint om 22.15 uur. De zaterdagmiddag staat in het teken van de kinderen. Vanaf 13.30 uur houdt Jordy Dekker in de gedaante van Pipo de Clown en Mammaloe een gezellige meezingshow. Na afloop is er een meet & greet met Pipo en zijn circusvrouwtje.