Thijs, Brien, Shannon en Stijn met hun  familiepinksterpicknickposters. foto: Nina Elbers
Thijs, Brien, Shannon en Stijn met hun familiepinksterpicknickposters. foto: Nina Elbers Foto: Nina Elbers

SevenArt Pinksterpicknick voor de hele familie

Liemerse picknick in het Natuurtheater van Zeddam

ZEDDAM- Studenten van Rijn IJssel die de opleiding medewerker evenementenorganisatie volgen, kregen de opdracht om een evenement te organiseren. Fleur, Shannon, Jesse, Stijn en Brien kozen ervoor om de FamiliePinksterPicknick te organiseren. In overleg met hun docent Thijs Bisschops besloten ze daarbij aan te sluiten bij het SevenArt Festival.

Bij de voorgaande edities SevenArt Festival werd altijd een kleinschalige picknick georganiseerd en dat viel goed in de smaak. Fleur, Shannon, Jesse, Stijn en Brien wilden het in het kader van hun studieopdracht nu groter aan pakken. Thijs Bisschops, leraar bij Rijn IJssel en producent en organisator van de stichting SevenArt Festival vertelt: "Met de SevenArt events zijn we tot nu toe altijd binnen Zevenaar gebleven, maar we willen graag meer in contact staan met de buurtgemeentes. Sinds kort vinden er activiteiten plaats in het natuurtheater in Zeddam en het leek ons leuk om ons event daar te houden. Toen we er voor de eerste keer kwamen kijken, waren we gelijk verkocht. Er is een mooie kuil om in te zitten, veel natuur, veel ruimte en het is veilig voor kinderen."

Meer activiteiten

Zondag 9 juni, eerste Pinksterdag vinden naast de FamiliePinksterPicknick ook tal van andere activiteiten plaats in het Natuurtheater. Er worden workshops georganiseerd, een speurtocht, een minidisco, en er komt een grote ranja-koe. Daarnaast komt Circus Pompom nog langs om de kinderen (en ouders natuurlijk) wat circustrucjes te leren en staan er nog andere verrassingen op de planning.

Beperkt budget

Tweedejaars student Shannon:" Voor ons is het doel om het evenement in goede banen te leiden en er voor te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Op die manier leren we hoe we iets moeten organiseren en hoe we moeten samenwerken als een team." Medestudent Stijn: "Ik vind het tof om deze opdracht te doen omdat je je eigen ideeën kunt inbrengen die dan naderhand worden uitgevoerd. En het is leuk om van het begin tot het eind bij het organisatieproces te kunnen zijn." Shannon vult aan: "Wat ook mooi is, is dat we met een beperkt budget toch een prachtige dag kunnen creëren voor families. We toveren een leeg grasveld in een veld vol kraampjes, families en gezelligheid!"

Aankomende zondag 9 juni van 13.00 tot 16.30 uur is iedereen van harte welkom bij het Natuurtheater Zeddam om lekker te komen picknicken. Het Natuurtheater ligt op een unieke locatie pal achter de oude Torenmolen. Iedere familie mag een eigen picknickmand en eventueel een extra kleedje meenemen. De entree inclusief een drankje bedraagt vier euro per persoon. Kaartjes kopen kan via de website van het natuurtheater Zeddam of bij de ingang van het theater.

www.natuurtheaterzeddam.nl / www.sevenartfestival.nl