Peter Schampers wil iedereen laten genieten van klassieke muziek in de Ogtent. Foto: Nina Elbers
Peter Schampers wil iedereen laten genieten van klassieke muziek in de Ogtent. Foto: Nina Elbers Foto:

Tweede seizoen Appeltaartconcerten

DUIVEN - Het eerste seizoen van de Appeltaartconcerten in de Ogtent was een groot succes. "Er komt gegarandeerd een tweede seizoen aan", laat Peter Schampers, vrijwilliger van de organisatie weten.

Een volle zaal bij het eerste Appeltaartconcert op 28 oktober 2018 maakte meteen duidelijk dat het een grote hit was. Zondag 26 mei vond het laatste concert plaats met een optreden van het Bron Saxofoonkwartet. Maar niet getreurd, het tweede seizoen begint in september alweer.

"Appeltaartconcerten zijn concerten met licht klassieke muziek die op zondagmiddag om 2 uur plaatsvinden in de Ogtent. Overal in het land zijn er op zondag koffieconcerten, maar wij hebben appeltaartconcerten. In de pauze van het concert krijgt iedereen namelijk koffie of thee met een stuk van de befaamde appeltaart uit het Horsterpark Paviljoen in Duiven", vertelt Schampers.

Een kaartje voor een concert is voor 15 euro te koop bij de Ogtent (ook via de website). Het is ook mogelijk om een abonnement op de appeltaartconcerten te nemen; zestig euro voor een heel seizoen. Schampers zegt: "Bij een abonnement komt nog iets extra's. Naar elk concert mag namelijk een gast meegenomen worden die onder de 21 of boven de 70 jaar oud is. Op deze manier proberen we jongeren bij klassieke muziek te betrekken en proberen we iets te doen voor eenzame ouderen." Bij het kaartje of abonnement is koffie of thee en natuurlijk een stuk appeltaart inbegrepen.

Het tweede seizoen bestaat uit zeven appeltaartconcerten en start op 22 september 2019 met zigeunerorkest Brandt. Schampers: "Er komen weer geweldige concerten aan, onder andere van Thijs van Leer en de Zingende Meerminnen. We proberen het zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle leeftijden, zodat iedereen de kans krijgt te genieten van prachtige klassieke muziek."