Frank Burgers heeft zin in de nieuwe klus bij DCS. Foto: Dirk van Hummel
Frank Burgers heeft zin in de nieuwe klus bij DCS. Foto: Dirk van Hummel Foto:

Vierde trainersklus voor Frank Burgers

DCS heeft nieuwe assistent-trainer binnen

ZEVENAAR/DIDAM - Frank Burgers wordt de nieuwe assistent-trainer van DCS, waar hij Patrick Rabelink opvolgt. Hij komt van Sprinkhanen, waar hij drie jaar lang hoofdtrainer was.

Frank Burgers is een echt voetbaldier. Als jongetje van vijf begon hij met voetballen bij Babberich. In die tijd mocht je eigenlijk pas met zes beginnen met voetballen."Maar ik mocht mee met een buurjongen." Het liefst wilde Frank profvoetballer worden. "Dat is ook een klein stukje gelukt, want ik heb twee jaar bij De Graafschap mogen spelen. Dat ging best aardig, totdat ik een blessure kreeg."

Jeugdliefde

Burgers keerde weer terug bij zijn jeugdliefde Babberich, waar hij veertien jaar in het eerste speelde. Het hoogtepunt? De landelijke bekerfinale tegen SHO met zijn Babberich in 1997. "Dat was een geweldige wedstrijd. Helaas mocht ik niet starten in de basis, maar wel invallen. Een bijzonder moment om in de Kuip te spelen. Dat is voor weinig amateurvoetballers weggelegd." Frank speelde verder bij geen andere club dan De Graafschap en Babberich.

Trainersvak

De verdediger, die bekend stond om zijn vechters- en winnaarsmentaliteit, stortte zich daarna op het trainersvak. Drie club staan er inmiddels op zijn cv. "Ik heb bij Babberich het tweede gedaan en een jaar gefungeerd als assistent bij het eerste", zegt Frank.

Vervolgens deed Burgers drie jaar het tweede van DVC'26. Nu rondt hij het derde seizoen af bij Sprinkhanen. In deze nog korte trainerscarriere pakte hij de nodige prijzen: promotie met Babberich 2 en DVC'26 2 en een periodetitel met Sprinkhanen.

UEFA B diploma

Vanaf volgend seizoen gaat Burgers dus aan de slag als assistent-trainer bij DCS. "Dat is in ieder geval een club die wat hoger speelt. Ik heb het afgelopen jaar mijn UEFA B diploma mogen halen, waardoor je ook wat hoger mag trainen. Ik heb ook bij wat andere clubs sollicitaties gedaan. Wel met een grens, het moest wel binnen een half uurtje van mijn woonplaats Didam zijn. Maar het is dus DCS geworden, een mooie club."

Promotie

Het waren hectische weken voor zijn oude en nieuwe club. DCS speelde nacompetitie voor promotie, Frank moest Sprinkhanen behoeden voor degradatie. DCS redde het afgelopen zondag niet in de nacompetitie door met 3-2 van WAVV te verliezen. Daardoor blijft de club tweedeklasser. Op dezelfde dag redde Sprinkhanen wel het vege lijf door met 4-0 van Bredevoort te winnen, zodat Frank Burgers een waardig afscheid kreeg.

IND

Naast het trainerschap vult Burgers zijn arbeidzame dagen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst bij Zevenaar. "Daar plan ik de asielzoekers die in Nederland zijn binnen gekomen."