Kruitwagen zit tijdelijk aan de Ringbaan-Zuid
Kruitwagen zit tijdelijk aan de Ringbaan-Zuid Foto:

Kruitwagen Kledingverhuur, een bijzonder familiebedrijf

ZEVENAAR - Voorbijgangers hebben het ongetwijfeld al gezien. Sinds april is er weer reuring in het gebouw aan de Ringbaan-Zuid waarin vroeger jongerensoos Wip-Inn was gehuisvest. Kruitwagen Kledingverhuur heeft er een tijdelijk onderkomen.

Kruitwagen Kledingverhuur verhuurt - de naam zegt het al - kleding. Van carnavalspakken to galajurken. Alles is in huis. Dat is voor meteen hét sterke punt. Er is kleding te huur voor individuen, maar ook voor grote groepen. Dit jaar bestaat Kruitwagen Kledingverhuur vijftig jaar. Hoe het begon? De vader en moeder van Monique Kruitwagen gingen vroeger carnaval vieren en moeder kon goed kleding naaien. Met een groepje gingen ze carnaval vieren en een jaar later kwam iemand anders vragen of ze met hun pakken carnaval mochten vieren. Na het feest kwamen de pakken weer terug en werden ze gewassen. Het jaar daarop kwamen er weer nieuwe pakken bij. Dit speelde zich eerst allemaal af in de huiskamer aan de Panovenweg. Iedere keer bouwden ze er een stukje bij. De reden dat Kruitwagen Kledingverhuur besloot om een grote stap te zetten is, omdat de oude plek te klein was geworden om alle kleding kwijt te kunnen. Het waren namelijk allemaal hokken aan elkaar. "Op een gegeven moment moet je een volgende stap maken," vertelt ze. "We vroegen ons af wat de beste optie was om te doen. Toen zijn we om de tafel gegaan en besloten om te kijken wat er mogelijk was. We hebben gekozen voor een nieuwe hal op de oude plek. "

Als eerste moest er geklust worden in het tijdelijke onderkomen in de Wip Inn. In de kleedkamers staan alle handtekeningen van voorheen nog op de muur. Maar dat is geen probleem. Daarna kon al het steigerwerk erin gebracht worden. De verhuizing zelf heeft plaatsgevonden in anderhalve dag.

"Heel veel mensen denken dat we hier blijven, maar we blijven hier maar tijdelijk. Ze vinden het mooi hier. Als je dan vertelt dat je nieuw gaat bouwen, dan vindt iedereen dat ook heel leuk. Daar zijn we zelf ook heel erg trots op natuurlijk", vertelt Monique.

Wat haar het allerbeste bevalt aan dit pand is de locatie. De locatie is namelijk heel open en velen die er langs fietsen of rijden, komen even binnen om te kijken hoe het geworden is.

"Dat het zo'n hype is geworden vanaf dat we hiernaartoe gingen, had ik niet verwacht. Mijn kinderen zeggen tegen mij dat het gewoon een gespreksonderwerp op school is. Dat komt deels ook door de gala's die er nu zijn. Door deze verhuizing hebben we heel veel publiciteit gekregen en is het een stuk drukker geworden. Ik ben net een echte winkel. Daar ga je ook naar binnen en kijk je even wat ze allemaal hebben. Dat is nu ook zo en dat vind ik erg bijzonder."

Toekomstplannen

De tekeningen voor de nieuwe hal op de oude locatie zijn al klaar. Volgens Monique is het nieuwe pand niet te vergelijken met wat er eerst stond. Straks staat er namelijk een moderne hal waar alles goed gepresenteerd kan worden. Een ander voordeel aan de nieuwe hal is dat ze geen trappen meer hoeven op en af te lopen. Dat is hier, op de tijdelijke locatie wel een nadeel. Monique hoopt voor het einde van het jaar terug te zijn. "Hopelijk kan ik Sinterklaas in de nieuwe hal schminken. Dat is wel een streven." Maar er zit geen druk op, omdat ze de Wip-Inn niet hoeven te verlaten voor een bepaalde datum.

Monique vertelt met trots over haar familie: " Mooi dat we deze stappen met de hele familie maken. Het is een bijzonder bedrijf met een bijzondere familie."