Afbeelding
Foto:

Samenwelzijn

Even terug in de tijd. Het is zondagmiddag 12 mei. De 30 ouderen die via Mikado zijn uitgenodigd gaan in onze zaal 'Bij Willem" aan tafel. 15 jongeren schuiven aan. Er is een uitgebreide maaltijd en aan de tafels wordt ook nog een muzikaal menu gepresenteerd door 'What ever Happens".


In het kader van de samenwerkingsverbanden die we aan het uitzetten zijn komen hier HOPE XXL, Candea College, Liemers College, Mikado en DE OGTENT tot een mooie start van TR8-project Twee. Onder de naam 'Samen Welzijn', hebben de jongeren van HOPE XXL dit project bedacht. Doel is dat ouderen en jongeren elkaar meer gaan treffen. Uiteindelijk is het streven dat elke week 1000 Liemerse leerlingen bij ouderen een uurtje op bezoek gaan.


TR8-project 2 is er een uit een reeks van 80 projecten die door de jongeren van HOPE XXL en de twee middelbare Liemerse scholen in gang gezet gaan worden.

Deze krant die u nu leest is ook een van die TR8-projecten en wel nummer drie. Doel van de projecten is om het voor elkaar te krijgen dat we in De Liemers ons even met een 8 gaan waarderen.

Dat is Cum laude en dus mooi!

De aftrap van project 2 was heel geslaagd. De jongeren raakte in gesprek met de ouderen.

De muziek zorgde voor sfeer en het eten was verrukkelijk. Jong en oud genoot!