Burgemeester Peter de Baat durft het gevecht met Haytam en Elias wel aan. Foto: PR
Burgemeester Peter de Baat durft het gevecht met Haytam en Elias wel aan. Foto: PR Foto:

Pluim voor Haytam en Elias

Tweeling wint goud en zilver op WK Kempo

DIDAM - De tweeling Haytam en Elias Moumen (14) uit Didam kreeg op 22 mei voorafgaand aan de raadsvergadering in Gouden Handen 'de Pluim van de burgemeester' uitgereikt.

De jongens deden eind april in Spanje voor de eerste keer mee aan de wereldkampioenschappen Kempo. Kempo is een verzamelnaam voor vechtkunsten. Aan dit vechtsportevenement namen dertig landen deel. De tweeling Haytam en Elias Moumen kwam uit op het onderdeel 'semi contact fighting'.

Op het NK Kempo in Arnhem in november 2018 hadden Haytam en Elias al goud en zilver gewonnen. Sinds ze vanaf 2017 met wedstrijden meedoen, winnen de twee alles. Behalve als ze tegenover elkaar staan, dan is er altijd één verliezer. Ook op wereldniveau in Guadalajara bleken ze onverslaanbaar en stonden ze tegenover elkaar in de finale. Na een spannende strijd werd Haytam wereldkampioen. Elias won zilver en zo stonden de broers opnieuw naast elkaar op de hoogste treden van het erepodium. Hun succes zorgde ervoor dat vader Radouan (43) de sport ook weer oppakte.

De Pluim van de burgemeester is voor inwoners van Montferland, die niet in aanmerking komen voor een gemeentelijke- of Koninklijke onderscheiding, maar wel extra waardering verdienen. Bijvoorbeeld omdat ze een bijzondere prestatie hebben verricht. Met de Pluim van de burgemeester zet de burgemeester deze inwoners in het zonnetje.