Maarten Witkamp en Dolf Erkelens:
Maarten Witkamp en Dolf Erkelens: "Dit is pas het begin" Foto:

Een muziekfestival op z'n Zènders

Zevenaarse bands spelen thuiswedstrijd op 13 april tijdens Seven Aere Festival

ZEVENAAR – Vijf bands met Zevenaarse roots staan voor het eerst samen op het podium van het Seven Aere Festival. Op 13 april is het zover. Een absolute must voor Zevenaarders met een muzikaal hart.

Drie dromen had Dolf Erkelens in zijn leven: voorzitter worden van SDZZ, vader worden van een zoon en een dochter en een festival organiseren. Met het eerste Seven Aere Festival op 13 april is zijn complete wensenlijstje ingevuld. Samen met Michiel Kuijpers, Emiel Hattu, Vincent Joosten, Maarten Witkamp en Henk Giezenaar tekent hij voor de organisatie van het festival op de Griethse Poort, de thuishaven van SDZZ. Allemaal hebben de organisatoren wat met deze voetbalclub, muziek en de Seven Aere, de kroeg van het Zevenaarse uitgaansleven van weleer in de binnenstad. Henk Giezenaar, uitbater van café De Nostalgie, gaf de voorzet voor een 'mooi festivalletje' op de Griethse Poort. Op z'n Zènders: gezelligheid moet de boventoon voeren. Erkelens kopte 'm meteen in. "In eerste instantie wilden we iets moois voor onze vrijwilligers organiseren, maar we hebben het al snel veel breder getrokken. Dit festival is voor iedereen in Zevenaar. Alles is Zevenaars: de muziek, organisatie en catering."

De datum was snel gekozen: rondom 9 april, de verjaardag van de voetbalclub en net voordat alle activiteiten beginnen. Michiel Kuijpers: "Alle bands waren zeer enthousiast en hebben water bij de wijn gedaan om hier samen te mogen optreden. Het is voor hen een mooie try-out voor het muziekseizoen begint."

De Molukse topformatie Lotus trapt op 13 april af om 19.30 uur in de tent aan de Doesburgseweg 14. Daarna is het de beurt aan Slip, voorheen The Estate. De toppers van 't Grieth Bjorn, Anthony en Erwin maken als derde act hun opwachting. Met hun meezingnummers en enthousiasme weten zij het publiek aan zich te binden en er een grandioos feest van te maken. High Jinks is de vierde band van de avond. Een compleet ander genre: vette funk, soul, pop en rock covers, maar net zo swingend. De geoliede feestmachine K!x staat bekend om haar veelzijdige repertoire en enthousiasme. De allround coverband speelt overal het dak eraf en zorgt voor een spetterende afsluiting van het festival. Met een knipoog naar de gouwe ouwe tijd van toen. Maarten Witkamp: "We eindigen met 'Load out/Stay' van Jackson Browne. Net zoals vroeger in de Seven Aere. Dan gingen de lampen aan en was het klaar."

De weersomstandigheden hoeven in ieder geval geen belemmering te zijn voor een geslaagd feest, want het festival is overdekt. Het zestal mikt op vierhonderd bezoekers. "Dat is een mooi streven. We willen vooral laagdrempelig zijn, daarom is de toegangsprijs laag. We hoeven er niets aan over te houden. En als we dat wel doen, investeren we dat in volgend jaar. Want we willen dat dit festival een structurele plek op de muziekkalender krijgt in Zevenaar. Als je met mensen praat, merk je dat het aardig begint te leven. Dit is pas het begin."

Kaarten (5,- voorverkoop, 7,50 aan de deur). Voorverkoop bij: SDZZ, slagerij Franz Gerritschen, Ons Cafe, Cafe Nostalgie.