The Green Book op 13 april met muziek en wijn bij Filmhuis Didam
The Green Book op 13 april met muziek en wijn bij Filmhuis Didam Foto: Patti Perret

Filmhuis Didam viert twintigste verjaardag

DIDAM – Filmhuis Didam houdt op 13 april een jubileumvoorstelling ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan. De met een Oscar bekroonde film Green Book staat op deze feestelijke avond op de rol. En dat voor slechts vier euro.

The Green Book is een Amerikaanse biografische roadmovie. Centraal staat de vriendschap tussen pianist Don Shirley (Mahershala Ali) en zijn chauffeur en lijfwacht Tony Lip (Viggo Mortensen). Voor een tournee reizen ze samen door verschillende 'blanke' staten aan de hand van een speciale reisgids, The Green Book, die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn.

Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme, maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten en er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Wijn en muziek

"Maar we draaien niet alleen deze prachtige film", vertelt voorzitter Brigitte Huldman. Pianiste Sidika Bremer zorgt vooraf voor muzikale ondersteuning en in de pauze kruipt Annet Lammers achter de piano. Burgers van Diem serveert lekker hapjes en Anton Kraus van Wijnhuis Kraus verzorgt een wijnproeverij. Iedereen kan zijn exclusieve wijnen proeven in Waverlo in Meulenvelden, sinds 2008 de thuishaven van het Filmhuis Didam. Daarvoor had het Filmhuis een zaal in het Liemers College.

Reserveren voor de jubileumavond kan via www.filmhuisdidam.nl. "Vol is vol", benadrukt Huldman die binnenkort de voorzittershamer doorgeeft aan Marielle Horsting. De avond begint om 19.00 uur, de film om 20.00 uur.