Afbeelding
Foto:

Oproep Cees de Veer kinderprijs

Luitentant-Generaal buiten dienst Cees de Veer vindt het belangrijk dat jongeren betrokken raken en blijven met thema's rondom vrede, veiligheid en democratie.

Om dit duidelijk te maken is er de Cees de Veer kinderprijs die wordt uitgereikt aan "een kind of jongere die zich inzet voor vrede, vrijheid, vriendschap en respect, die zich 'opoffert' voor anderen". Een dergelijk persoon moet op een lokaal niveau het verschil maken door zich in te zetten voor anderen. Deze inzet mag op alle mogelijke manier gebeuren. Het is de bedoeling dat de genomineerden voor de prijs een Vteam starten waarin allerlei mensen worden verzameld die in de positieve zin van het woord een verschil maken. Ook de kindercorrespondent, Tako Rietveld, sluit zich aan bij dit initiatief. Hij stelt dat "kinderen en jongeren veel meer te vertellen hebben dan de meeste volwassenen denken."

De genomineerden voor de prijs krijgen een eervolle vermelding op de website van het Vteam, mogen een jaar deelnemen aan alle Vteam-activiteiten en worden bijgestaan in hun streven om de wereld een betere plek te maken. De winnaar van de prijs wordt uitgenodigd om op een grote landelijke bijeenkomst een toespraak te houden. Tevens wordt er een reportage gemaakt met de winnaar(s).

Het is mogelijk om jezelf te nomineren voor de Cees de Veer kinderprijs of genomineerd te worden door iemand anders. In beide gevallen is het de bedoeling dat degene die de nominatie invult kort en bondig beschrijft waarom hij/zij meent dat de genomineerde een verschil maakt in zijn/haar omgeving. Aanmeldingen kunnen ingestuurd worden tot 31 maart via https://www.vteam.tv/kinderprijs.

De Cees de Veer kinderprijs is een een initiatief van de Kindercorrespondent en het vfonds.