Afbeelding
Foto:

Ideeën

1343
Hoe zit dat nou met lichaam en geest? Of wat te denken van leven en ziel? Geen leven, dan geen ziel meer? Waar blijft die ziel dan? Geen lichaam meer voorhanden, dan de geest weg? Waar blijft die geest? Zijn geest en ziel een en hetzelfde? Zijn lichaam en geest één? En wie beweert dat en wie bewijst dat? Wat is die geest? Wat is die ziel? Ben ik die ziel? Is de geest wie ik ben? Hebben we die ziel verzonnen? Kunnen we de geest kennen? Wat is het antwoord?

Wellicht is het net als met brand, dan heb je vuur en vlammen. Als het vuur gedoofd is zijn er geen vlammen meer. Als je vraagt: waar waar de vlammen zijn gebleven, dan is het eenvoudige antwoord: 'Die zijn weg!'

Misschien is het vragen naar: waar blijft de vlam, of waar blijft de zielige geest wel niet zo'n goede vraag. Waar blijft gisteren?

1344
In idee 1340 kwam homeopathie voorbij. Speciaal die verdunde drankjes binnen de homeopathie hebben mijn interesse. Ze beweren namelijk dat als je een ziekte wilt bestrijden, je dat kunt doen met een sterk verdund drankje, waarin stoffen zitten die in pure vorm dezelfde symptomen als de te bestrijden ziekte zouden oproepen, wat je toedient aan de patiënt. Je moet dus wat ziekte veroorzakend goedje in een watertje gooien en dat hevig schudden. Ze hebben berekend hoeveel keer je moet schudden. En dan verder blijven verdunnen en nog meer schudden. Weer verdunnen, vaak zover dat er van de oorspronkelijke stof geen molecuul meer terug te vinden is in het flesje met water. Je schudt dan zuiver water en dat verdun je dan nog een paar keer en dat verdunde water verkoop je en geneest de ziekte. Als u nu denkt:dan kan ik toch gewoon direct kraanwater gebruiken, dan krijgt u van mij gelijk,maar van de homeopaat niet. U ziet het, of iets, dan verkeerd. Ik weet niet wat u dan verkeerd ziet, maar u ziet het verkeerd.